Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga Amadea provodi projekt “Zaželi dobro svima II”, 15 žena brine o 90 starijih osoba

  Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea nositelj je projekta “Zaželi – dobro svima II” u sklopu kojega je zaposleno 15 žena koje će tijekom 6 mjeseci rada pružati usluge pomoći i podrške za 90 krajnjih korisnika, istaknula je na uvodnoj konferenciji časna sestra Natalija Fadiga, predsjednica i voditeljica Dnevnog boravka za starije i osamljene osobe.
  „Drago mi je što možemo nastaviti naš projekt od ranije pod nazivom „Zaželi dobro svima” , a provodimo ga u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb i Hrvatskom zavodom za zapošljavanje, a posebno mi je drago što možemo omogućiti posao zaposlenim ženama, a zaposleno ih je 15, te brigu, odnosno pomoć u kući za za više od 90 korisnika. Naš projekt se zove „Zaželi dobro svima”, želja je jedno, a mogućnosti su drugo pa nam je posebno drago što imamo mogućnost za provedbu ovog projekta koji traje šest mjeseci. Nadamo se da će nadležno ministarstvo pronaći mogućnosti da se taj projekt nastavi jer se pokazao jako dobrim kako za nezaposlene žene koje su rizična ili ranjiva skupina, a također i za starije i nemoćne korisnike kojima je ta pomoć neophodna”, pojasnila je predsjednica sestra Natalija Fadiga.
  „Projekt se financira bespovratnim sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti 98.427 eura, ukupno trajanje projekta je osam mjeseci, zaposleno je 15 žena pripadnica ciljane skupine koje su starije od 50 godina, s niskom razinom obrazovanja i teže zapošljive i dugotrajno nezaposlene”, naglasila je voditeljica Nikolina Cvitković izrazivši nadu da će se projekt produžiti što prije na tri godine jer je, kako je rekla, „korisnika puno, a sredstva i vrijeme su, nažalost, ograničeni”.
  „Nezaposlenim ženama to puno znači jer su u godinama i teško je naći drugi posao, a pomažemo u kući sve što treba starijim i osamljenim osobama koje jedva čekaju da dođemo. Kuhamo, čistimo, snabdijevamo ih, razgovaramo s njima”, kratko je izjavila Senka Bošković, jedna od 15 zaposlenih žena.
  Ovaj projekt jedan je u nizu projekata koje provodi Udruga Amadea, a financiraju se europskim sredstvima,  istaknula je Ivana Dasović, suradnica na projektu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog