Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I u Đakovu počela molitvena inicijativa “40 dana za život”

  Jučer je i u Đakovu počela molitvena inicijativa „40 dana za život”. Molitelji se svakodnevno okupljaju od 7 do 19 sati ispred ulaza u Strossmayerov park i mole, kako kaže, Josip Drenjančević, za život.

  Ovdje sada po prvi put molimo na novome mjestu bdjenja pošto se u parku više ne može zbog radova na stablima, tako smo dobili objašnjenje iz grada, tako da smo preselili na ovu lokaciju. Ovo je trinaesti put da počinjemo u Đakovu kampanju, sedmu godinu molimo, od 2017. smo počeli i evo nastavljamo i dalje. Molimo za nerođene, sve one koje želimo da se rode, a u opasnosti su da jednostavno dođe do toga da se oni ne rode. Mi želimo da se svako začeto dijete rodi i to je ono prvo zbog čega mi molimo. Međutim, mi molimo općenito za život, za domovinu, za obitelj i za sve naše potrebe, za bolesne, za sve molimo, ali, evo, prvo nam je to za nerođene i oko toga se okupljam. Ovo je samo jedan dio onoga što mi radimo, jedan stup, kako mi zovemo naše inicijative jer mi radimo i osvješćivanje lokalne zajednice i općenito molitvu i post, međutim, ovo je neki drugi naš dio koji mi radimo, a to je miroljubivo bdjenje i tu zaista miroljubivo bdijemo. Mislim da su građani to već prepoznali kroz ovih šest, sedam godina koliko stojimo”, pojašnjava Drenjančević ističući da se svake godine moli po dva puta po 40 dana.

  Tu smo do Cvjetnice, jučer smo počeli i zaista samo molimo za život i da se svako začeto dijete rodi i da damo onima koji možda razmišljaju o tome da ne bi rodili svoje dijete iz razno raznih razloga, da im damo neki posljednji znak nade i božjeg milosrđa da to ne moraju napraviti, da je svaki život vrijedan i da život dolazi od Boga i evo, zato molimo”, dodaje Drenjančević.

  U svakodnevnu molitvu u Đakovu uključeno je 60-ak registriranih molitelja, a s onima koji se povremeno priključe ukupno je stotinjak molitelja.

  Molitelji su svjesni da od početka ta inicijativa izaziva različite reakcije, posebno onih koji se protive molitvi na javnim mjestima, odnosno u blizini bolnica.

  Uvijek ima onih koji to nekako drugačije shvaćaju i drugačije vide, međutim, ono što sam rekao, mislim da kroz ovih šest, sedam godina da su svi vidjeli da mi nikome ne želimo zlo, mi samo miroljubivo bdijemo, molimo i stojimo i to je sve. Svatko može komentirati, ima pravo kako god tko želi komentirati, ali mi smo prihvaćeni i od strane Crkve, i od biskupa i od pape tako da što se toga tiče mi ne želimo ulaziti u nikakve probleme s bilo kime i ne bih dalje to puno komentirao”, navodi Drenjančević odgovarajući i na pitanje o usporedbi s moliteljima na središnjem zagrebačkom trgu koji mole jednom mjesečno.

  To je jedna drug a inicijativa koja je djelomično povezana, a djelomično nije, to je jedna druga inicijativa muževi-katolici koji mole. Mi osobno nismo u to uključeni, u Đakovu zasad nema, ima u mnogim gradovima, ne mislim ništa loše, to je isto hvale vrijedno, ali, evo, mi smo jedan druga stvar, mi molimo 40 dana…”, zaključio je Drenjančević.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog