Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga invalida rada zapošljava 16 žena

  Udruga invalida rada Đakovo nositelj je projekta „Radom do osmijeha II“ koji se provodi u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi – faza III”, a čija je uvodna konferencija održana danas u restoranu „Laguna”.

  Vrijednost projekta je 98. 214,87 eura i u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, istaknuo je predsjednik Udruge invalida rada Stjepan Fekete.

  “Kroz projekt je zaposleno 15 žena, s voditeljicom 16, traje šest, odnosno 8 mjeseci, a realizacija je počela 2. siječnja i traje do 2. rujna 2023. godine. Zaposlene žene, a sve spadaju u ciljanu skupinu starijih od 50 godina, brinut će o 90 krajnjih korisnika, a većinom smo uzimali članove Udruge invalida kojima je potrebna pomoć u kući oko čišćenje, pripreme hrane, nabave lijekova, namirnica, odlazak kod liječnika”, pojasnio je predsjednik Udruge invalida rada.

  Korisnicima su za svaki mjesec osigurani i kućanski paketi s higijenskim potrepštinama.

  Jedna od zaposlenih žena je i Blaženka Rako koja brine o 6 korisnika.

  „Bila sam i u prošlom projektu, pomažemo starijim osobama što god im treba u kući, po lijekove, liječniku, platiti režije…, lijepo nam je, družimo se, sretni su i oni i mi, a ja sam nezaposlena već dugo tako da mi ovaj posao dobro dođe”, sažela je svoja iskustva Blaženka Rako navodeći da dnevno posjeti tri korisnika.

  Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Đakovo te Grad Đakovo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog