Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Crkva u novije vrijeme jako naglašava odgovornost za okoliš

  U vinogradima i podrumima Đakovačko-osječke nadbiskupije u Trnavi jučer je održan tradicionalni blagoslov vinograda i vina. Tom prigodom nadbiskup Đuro Hranić u svojoj je propovijedi upozorio na nekontrolirano zadiranje čovjeka u prirodu, motivirano zaradom, a koje nam se, kako je rekao, osvećuje klimatskim promjenama, zagrijavanjem planeta, promjenom klime, odnosno uraganima, poplavama, sušom.
  „Poljoprivredna proizvodnja, vinogradarstvo i vinarstvo kao dio te proizvodnje, ovisi itekako o okolišu u kojemu živimo. Moramo biti svjesni da smo taj okoliš primili u baštinu i da ga trebamo dati mladim generacijama. U novije vrijeme postajemo sve svjesniji ljudskoga zadiranja u prirodu i to na nekontroliran način, motiviran zaradom, te nam se priroda na kraju osvećuje. Osvećuje nam se jer su očite klimatske promjene, zagrijavanje planeta, da se mijenja klima i da nam se to onda vraća u obliku različitih uragana, u obliku suše, u obliku poplava … Ljubav prema Bogu uvijek sa sobom nosi ljubav prema bližnjemu, a ljubav prema bliženjem zahtijeva i to da budemo manje sebični, da gledamo na opće dobro, da gledamo što koristi okolišu oko nas,… Zato i Crkva u novije vrijeme jako naglašava tu odgovornost za okoliš jer ga najviše iskorištavaju, motivirani vlastitim profitom, na nekontrolirani način bogati, a posljedice toga nekontroliranog zadiranja snose najviše siromašni kojima dođe poplava, suša, koji onda oskudijevaju, u nekim dijelovima svijeta čak gladuju ”, poručio je nadbiskup Hranić.
  Nakon blagoslova vinograda, nadbiskup Hranić u postrojenjima nadbiskupijskog vinskog podruma blagoslovio je i mlado vino.
  Gostima se na kraju obratio i direktor Misnih vina Nedjeljko Čutura.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog