Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Potpredsjednik GV Danko Kočiš (SDP): “Nisam se nadao ovakvim neciviliziranim ispadima na sjednicama”

  O jučerašnjim zbivanjima na sjednici Gradskog vijeća oglasio se i Danko Kočiš, potpredsjednik Gradskog vijeća iz redova oporbe.

  „Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća Grada Đakova završila je napuštanjem svih vijećnica i vijećnika opozicije nakon jednog od najružnijih napada kolege potpredsjednika Gradskog vijeća Mihalja na kolegicu nezavisnu vijećnicu, pod tihim odobravanjem predsjednika GV Cindrića. Ovakve stvari ne smiju se događati u časnom predstavničkom tijelu Grada Đakova, te moram priznati da se nisam nadao ovakvim neciviliziranim ispadima na sjednicama! Kažem sjednica je završila, jer kada opozicija napusti Sjednicu, sve rukice svijeta poziciji neće opravdati ionako loš temeljni dokument, Proračun Grada Đakova za 2023. protiv čijeg smo donošenja, posebice ovakvim rušenjem temelja demokracije na sjednici”, navodi u svom priopćenju Danko Kočiš, potpredsjednik Gradskog vijeća iz redova oporbe i predsjednik đakovačkog SDP-a.

  Kočiš također navodi da „predsjednik Gradskog vijeća nije djelovao temeljem dane mu funkcije i provodio članak 46. Poslovnika o radu Gradskog vijeća”, te je stoga, kao potpredsjednik izabran iz redova opozicije, javno, a i pisanim putem izrekao opomenu i potpredsjedniku GV Mihalju za kršenje članka 47., stavka 2., alineje 1, 5 i 6, kao i predsjedniku GV Cindriću za kršenje članka 47., stavka 2., alineja 6, Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Đakova”.

  „Kako je Poslovnik u ovim konkretnim stvarima kao i drugim doista nedorečen, s članovima opozicije pokrenut ću izmjene i dopune ili donošenje novog Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Đakova kako bi bio dostojan svake vijećnice i vijećnika GV Grada Đakova te kako se ovakve stvari više, nadam se, nikada ne bi ponovile!”, najavljuje Kočiš.

  „Sramotno je u 2022. godini uopće raspravljati o ovakvim neciviliziranim ispadima, te uvijek moramo promptno reagirati i tražiti sankcije protiv počinitelja!”, zaključuje u svom priopćenju Danko Kočiš, potpredsjednik Gradskog vijeća iz redova opozicije i predsjednik Gradske organizacije SDP-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog