Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nedjelja Caritasa

  Nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić uputio je svim vjernicima i ljudima dobre volje u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji pastoralnu uputu uz nadolazeću Nedjelju Caritasa, 11. prosinca 2022., koja se ove godine odvija pod geslom „Pratit će ih radost i veselje“ (usp. Iz 35,10).

  Nedjelja Caritasa je akcija koju Hrvatski Caritas tradicionalno organizira na 3. nedjelju Došašća u suradnji s (nad)biskupijskim Caritasima. Na taj dan se Crkva i ljudi dobre volje na poseban način nastoje prisjetiti onih koji su u potrebi, rekao je nadbiskup, pozivajući sve župne urede da se uključe u akciju prikupljanja darova za Caritas.

  Pojasnio je kako kolektu provode sve župne zajednice Nadbiskupije prikupljanjem novčanih priloga, a mogu se uključiti i druge ustanove. U prikupljanju se mogu koristiti koverte, kasice, dobrovoljni prilozi na sv. misama, a župnik može predložiti i sa župljanima ostvariti i druge oblike dobrotvornosti. Župnicima i drugim pastoralnim suradnicima preporučio je da prema mogućnostima u župnim zajednicama organiziraju prikupljanje i drugih vrsta pomoći za ljude u potrebi.

  Foto: TU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog