Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Trajno riješiti status pomoćnika u nastavi

  Već 15 godina više od 4000 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika koji rade s djecom teškoćama u razvoju susreću se s nedovoljno reguliranim statusom, upozorili su jučer slavonski Socijaldemokrati Romana Nikolić i Domagoj Hajduković.

  Neki rade na ugovor o radu, čiji se rad prekida nakon završetka školske godine, tada opet moraju konkurirati na natječajima kada se raspišu, ovisno prema potrebama škola. Neizvjesnost ih prati iz godine u godin, a oni koji pak rade na ugovor o djelu u još su težoj situaciji”, upozorava se u priopćenju.

  Svi asistenti rade za plaću koja je ispod minimalca i zarađuju u prosjeku po 20 kuna po satu, ovisno od županije do županije, jer visina satnice je izrazito neujednačena i kreće se od 19 kuna u Koprivničko – križevačkoj županijji do 35 kuna u Dubrovniku.

  Asistenti u našoj županiji su tretirani kao socijalni slučajevi i zbog toga možemo očekivati da će mnogi napustiti taj posao”, tvrde Socijaldemokrati tražeći izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi koji bi stvorio zakonsku podlogu za rješavanje statusa asistenata u nastavi i stručno komunikacijskih posrednika s kojim će se predložiti model koji će biti prihvatljiv i održiv, a koji bi riješio način zapošljavanja, ujednačenu visinu plaće i sve druge obveze; regres, božićnicu, putni trošak…, navodi se u priopćenju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog