Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Gradska vlast izgubila je svaki smisao za socijalnu osjetljivost”

  „Iako nas Vlada uvjerava da su cijene u maloprodaji uslijed inflacije porasle od 10 do 13 posto, svaki odlazak u nabavku živežnih namirnica i drugih neophodnih potrepština za kućanstvo govori nam da su potrošačke cijene narasle u prosjeku 70 do 100 posto te da kućni budžeti naših sugrađana, posebno umirovljenika, to sve teže podnose”, konstatirala je na konferenciji za novinare Silvija Portner, predsjednica Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika.

  Tomu je dodala i cijene gradskih usluga koje su, kako je rekla, poskupile 30 do 70 posto.

  „Mi danas živimo u gradu u kojemu pojam socijalne osjetljivosti više ne postoji. Uz blagoslov gradskih vlasti poskupilo nam je sve – komunalna naknada, odvozu smeća, voda i grobna naknada i to u iznosima od 30 do 70 posto. Ukratko, poskupile su sve elementarne usluge koje izravno utječu na kvalitetu života građana Đakova, a udar na njihove džepove postaje sve veći”, pojasnila je predsjednica đakovačke organizacije Hrvatske stranke umirovljenika podsjetivši i na sve lošiju demografsku sliku gradu.

  „Kada tome pridodamo da podatak da je grad Đakovo u nekoliko godina izgubio 5.000 stanovnika, mahom mlađih ljudi s obiteljima koje se više nikada neće vratiti, postaje očito da je sadašnja vlast izgubila svaki smisao za socijalnu osjetljivost. Ovaj veliki egzodus naših sugrađana velikim dijelom rezultat je loših politika, te oslikava ukupno stanje našega grada. Postaje sve jasnije da je vlast u gradu izgubila svaku komunikaciju sa svojim građanima te da se danas isključivo bavi sama sobom. Aktivnosti gradske uprave koje bi trebale donijeti boljitak građanima i ublažiti negativne posljednice krize sve su slabijeg intenziteta ili se ne provode. Gradska vlast treba preispitati svoju odluku o poskupljenjima inače zaslužuje „crveni karton” na sljedećim lokalnim izborima”, zaključila je predsjednica Hrvatske stranke umirovljenika.

  Potpredsjednik Branko Macanga podsjetio je da je Hrvatska stranka umirovljenika parlamentarna stranka koja se bori za što bolji status umirovljenika, ali i svih drugih kategorija građana, a jedna od tema kojom se stranka intenzivno bavila je i mirovinska reforma, rečeno je na konferenciji za novinare. Upozorio je da je HSU jedna od rijetkih stranaka u Đakovu koja nema svoje prostorije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog