Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ove godine 80 korisnika potpora Zaklade dr. Nikola Dogan

  Oko 220 zamolbi osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenata stiglo je ove godine na natječaj Nadbiskupijske zaklade dr. Nikola Dogan koja već jedanaest godina dodjeljuje poptore najpotrebitijima, istaknuo je sinoć na uručenju odluka ravnatelj Caritasa dr. Drago Tukara. Ove će školske i akademske godine potpore primati 80 korisnika; 22 osnonvoškolaca, 47 srednjoškolaca i 11 studenata, a za to je osigurano ukupno 549 tisuća kuna.

  „Sredstva za zakladu prikupljaju se ostavštinom pokojnih svećenika, pomoć je pristizala i od vjernika, krizmenika, a i privatnici, župnici, svećenici daju svoje priloge, zatim je tu Ustanova za uzdržavanje klera, Nadbikskupija je izdvojila veći dio sredstava”, pojasnio je velečasni Tukara.

  Nadbiskup Đuro Hranić zahvalio je svima koji su dali svoja sredstva za Zakladu koja pomaže učenicima i studentima u potrebi.

  „Meni je žao svih onih kojima nismo mogli pomoći i svjestan sam toga da 500 kuna za osnovnoškolce, 700 kuna za srednjoškolce i tisuću kuna za studente nije dovoljno za pokrivanje svih troškova jednog učenika i studenta nego da to zahtijeva i više, ali eto pomažemo koliko možemo i koliko Nadbiskupija može izdvojiti”, izjavio je nadbiskup Đuro Hranić.

  Foto: A. B.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog