Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nova potpora Zračnoj luci Osijek

  Ugovor o sufinanciranju djelatnosti Zračne luke Osijek u domaćem i međunarodnom prometu potpisali su danas (17. studenoga 2022. godine) zamjenik župana Mato Lukić i direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos. Financijska potpora Županije u iznosu od milijun kuna bit će utrošena za unaprjeđenje primarne djelatnosti pružanja usluga prihvata i otpreme zrakoplova, putnika i prtljage te proširenje mreže letova. Potpisivanju ugovora je nazočila i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković.

  – Zračna luka Osijek d.o.o. je jedina međunarodna zračna luka na području istočne Hrvatske, stoga trebamo i želimo pomoći njeno funkcioniranje. Da bi se odvijao zračni promet, prihvat i otprema zrakoplova, putnika, roba i usluga potrebna su značajna materijalna sredstva i zbog toga i potpisujemo ovaj ugovor u vrijednosti od milijun kuna te se nadamo da će im pomoći u radu. U zadnjih pet godina Osječko-baranjska županija je sufinancirala rad Zračne luke Osijek s ukupno 4,5 milijuna kuna – rekao je zamjenik župana Mato Lukić.

  Direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji, županu Ivanu Anušiću i njegovom zamjeniku Mati Lukiću na potpori. – Kontinuirano sufinanciranje je potrebno da bi Zračna luka opstala i funkcionirala. Osim materijalne i financijske pomoći, imamo i vrlo dobru suradnju sa županom Anušićem i gradonačelnikom Radićem, što je pravi put za dolazak Zračne luke Osijek na razinu koju naši građani očekuju. Upravo ovim subvencijama pokazuju se kvalitetan rad i kvalitetna suradnja, u čiji nastavak vjerujemo. Zajedničkim snagama, uvjeren sam, omogućit ćemo Zračnoj luci da povezuje Osijek s ostatkom Europe i svijeta – rekao je Kos te dodao je kako je Zračna luka trenutno u procesu raspisivanja javnog natječaja za obnovu terminala koji bi trebao biti objavljen narednih mjeseci, nakon čega će započeti radovi.

  – Iako smo manjinski vlasnici Zračne luke Osijek, uz Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek redovnim subvencijama pomaže i potiče njen razvoj. Ove godine to je bilo 1,5 milijun kuna, a u proračunu za naredne tri godine predvidjeli smo dodatnih 4,5 milijuna kuna. Naravno da nam je interes razvijati i osnaživati našu Zračnu luku, jedinu u ovom dijelu Hrvatske, a učinci naše suradnje su već vidljivi. To se prije svega odnosi na stalnu liniju s Münchenom koja je popunjena 70 posto, što je vrlo veliki postotak. Nadamo se kako će on kroz vrijeme biti još bolji, a to nam je ujedno i jedan od glavnih argumenata kada razgovaramo s potencijalnim investitorima – kazala je zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković te naglasila nastavak potpore i značaj predstojećeg ulaganja države u obnovu terminala.

  Tekst o foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog