Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • “Umjesto projekata dobili smo enormna zapošljavanja u gradu i gradskim poduzećima i poskupljenje vode, odvoza smeća, grobne naknade…”

    Podsjetivši na cijeli niz obećanih, a nedovršenih projekata, ali i na činjenicu da je Grad Đakovo izgubio više od četiri tisuće stanovnika, Zoran Vinković, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, na konferenciji za novinare pozvao je gradsku vlast da se probudi.
    „Nazvao sam konferenciju za novinare „veličanstveni projekti” jer mislim da nekoga treba biti sramota što i dan danas, evo nakon šest godina, nedaleko od nas još uvijek postoji Ulica Petra Preradovića, gdje su radovi otvoreni 2017. godine, i gdje do dan danas nisu napravljeni niti metar pješačke staze, niti metar kolnih ulaza. Sredstva više nisu osigurana u proračunu Hrvatskih cesta, niti u državnom proračunu i postavlja se otvoreno pitanje „gospodo draga, kada ćete završiti tu ulicu?”, upitao je Vinković najavivši da će je završiti on nakon sljedećih lokalnih izbora.
    Vinković je podsjetio i na Mimozu, pripremljene projekte za zatvorenu tenis dvoranu, još uvijek nerazjašnjenu novu zgradu Ekonomske škole, zatvoreni bazen, Ulicu kralja Tomislava, ali i na neriješeni projekt aglomeracije zbog kojega je Đakovački vodovod, kako je konstatirao, dobio kaznu od 25 milijuna kuna, te na cijeli niz drugih projekata.
    „Umjesto toga, u ovome gradu dobili smo gubitak stanovnika, dobili smo enormna zapošljavanja. Podsjetit ću da kada sam napustio zgradu Grada Đakova bio je zaposlen 31 djelatnik, a u ovome trenutku imamo, ja ću to uvjetno nazvati, “77 zemalja u razvoju” i da se praktično taj broj djelatnika ne može ničim opravdati. Broj stanovnika pada, a broj djelatnika raste. Tu su i trgovačka društva koja povećavaju broj svojih zaposlenih, pa od stotinjak ljudi koji su radili u Univerzalu, sada se broj popeo na preko 150, tu je Cito, Poduzetnički centar gdje ne vidim uopće razlog postojanja tog centra jer ne vidim novo zapošljavanje, dakle, otvaranje novih radnih mjesta mimo trgovačkih društava i ustanova Grada Đakova”, pojasnio je Vinković.
    „Umjesto projekata dobili smo i poskupljenje komunalne naknade i komunalnog doprinosa, vode preko 30 posto, odvoza smeća”, konstatirao je također Vinković podsjetivši građane da se na gradsku deponiju Vitiku dovozi smeće iz drugih općina kao što je Banina Greda, Đurđenovac,.
    „Tko je digao ruku za to i tko je natjerao Grada Đakovo da prihvati smeće iz tih udaljenih općina?”, pita Vinković podsjetivši također i na najnovije poskupljenje grobne naknade za više od 30 posto upravo uoči blagdana Svih svetih, a da nema, kako kaže,  novih investicija na groblju.
    Inzistirajući na ukidanju prireza i smanjenju ovih naknada, Vinković kaže da jednokratne vladine mjere neće dovesti do povećanja standarda građana upravo zbog ovih gradskih poskupljenja.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog