Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Osječko-baranjskoj županiji priznanje za još jedan EU projekt

  Na konferenciji „EU fondovi 2021.-2027.“ koja se u organizaciji Hanza Medije, Župan.hr-a, Hrvatske zajednice županija i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, organizira treću godinu za redom dodijeljene su i nagrade za najbolji županijski EU projekt.
  Osječko-baranjska županija nominirala je dva projekta, Učimo zajedno 4 u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici te projekt Amazon of Europe Bike Trail u kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji.
  S projektom Amazon of Europe Bike Trail Županija je osvojila drugo mjesto zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom u kojoj se provodi isti projekt.
  Amazon of Europe Bike Trail projekt je koji je područje Europske Amazone prepoznao kao „premium“ područje za povezivanje s prirodom kroz 1.250 km dugu biciklističku rutu koja privlači ljubitelje prirode u pet zemalja te koje ujedno osigurava „zelene“ poslove za lokalno stanovništvo i financira rješenja koji su u skladu sa zaštitom prirode u zaštićenim područjima biosfere.

  Cikloturizam kao rastući oblik održivog turizma, prikladan za osjetljiva prirodna područja, povezan je kroz projekt s postojećom turističkom ponudom istoka Hrvatske. Rezultat je povećan dolazak stranih cikloturista što bi posljedično dovelo do smanjenja nezaposlenosti i iseljavanja iz ruralnih područja istoka Hrvatske.
  – Provodimo niz vrlo kvalitetnih projekata na području Županije, dio njih poput Gospodarskog centra je još u realizaciji no vjerujem kako će biti spremni već iduće godine za prijavu na ovaj natječaj. Projekt Amazon of Europe obogatio je turističku ponudu Osječko-baranjske županije koju intenzivno razvijamo posljednjih godina i drago mi je da je njegova vrijednost prepoznata i od strane ocjenjivačkog suda – rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

  Tekst i foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog