Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Start utrke “4. Memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine” u Trnavi, a cilj u Đakovu

  U petak, 9. rujna, po četvrti put, održat će se natjecanje policijskih službenica i službenika Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom ”4. Memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine Đakovo 2022”. Natjecanje, koje se tradicionalno održava u sjećanje na legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske Šimu Đamića, ove se godine održava u organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske povodom obilježavanja Dana policije te sjećanja na sve poginule i stradale pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova.
  U natjecanju sudjeluje ukupno 76 natjecatelja; policijskih službenika i službenica, pripadnika stranih policijskih snaga, Hrvatske vojske, veterani Specijalne policije iz Domovinskog rata.
  Start utrke bit će u Trnavi s početkom u 7 sati, a natjecatelji moraju u što kraćem roku proći stazu dugu 30 kilometara, po šumskim i poljskim putevima, trčanjem ili hodanjem uz pomoć kompasa i topografskih zemljovida, noseći pritom obaveznu opremu i naoružanje ukupne mase gotovo 10 kilograma, a uz to će obavljati i složene vojno-policijske zadaće (navigacija, prelazak preko užeta, pješačke prepreke, veslanje, ulazak u prostoriju s FX pištoljem, precizno gađanje službenim pištoljem, sastavljanje i rastavljanje naoružanja).

  Završni prigodni program počinje u petak, 9. rujna u 11 sati  ispred katedrale Svetog Petra u Đakovu, na kojem će posjetitelji moći pogledati padobranski skok iz helikoptera, nastup policijske klape Sveti Mihovil te pokazne vježbe specijalnih i interventnih jedinica policije. Također, na štandovima će biti izložena oprema koju policijski službenici koriste tijekom obavljanja policijskih poslova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog