Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U prvoj generaciji polaznika Državne vatrogasne škole i jedan Đakovčanin

  Jučer je u Osijeku održana svečana podjela svjedodžbi prvoj generaciji polaznika Državne vatrogasne škole -Odjel Osijek.

  Među 35 polaznika bio i jedan vatrogasac iz Đakova, doznajemo od zapovjednika DVD-a Ivana Klemena.

  jedan vatrogasac DVD-a Đakovo uspješno je završio u prvoj generaciji novu Vatrogasnu školu. Radi se o tome d aje Hrvatska vatrogasna zajednica postala Središnji državni ured te je Vatrogasna škola koju smo do sada poznavali samim time prestala postojati. Ove godine je osnovana nova Vatrogasna škola koja je zasebna ustanova te vrši prekvalifikaciju profesionalnih vatrogasac, odnosno, da bi čovjek postao profesionalni vatrogasac nakon završene srednje škole može se prekvalificirati za zvanje vatrogasac ili vatrogasni tehničar u ovisnosti o tome koju je razinu obrazovanja ranije imao. Jedan naš vatrogasac, Bruno Bunjevac, jučer je primio svjedodžbu koja je potvrdila da je uspješno završio prekvalifikaciju za zvanje vatrogasac te smo bogatiji za još jednog profesionalnog vatrogasca koji je spreman za tržište rada u vatrogasnim poslovima”, pojašnjava zapovjednik đakovačkog DVD-a Ivan Klemen.

  Obuka traje nešto više od 800 sati, odnosno nešto više od šest mjeseci, a obuhvaća sve ono s čime bi se vatrogasci u radu svom mogli susrest, od ustrojstva vatrogastva, teorije gorenja i gašenja, vatrogasne taktike do vatrogasnih vježbi i praktičnih vježbi, dodaje Klemen.

  Mi edukaciju obavljamo kontinuirano s dobrovoljnim vatrogascima, međutim, da bi čovjek mogao postati profesionalni vatrogasac mora imati i formalno obrazovanje. Vatrogasna škola je formalno obrazovanje odraslih, a neformalno obrazovanje mi obavljamo po vatrogasnim zajednicama za dobrovoljne vatrogasce gotovo svakodnevno”, kaže Klemen.

  Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog