Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Domu za starije koronavirusom zaražena 32 korisnika i 4 djelatnika

  U đakovačkom Domu za starije i nemoćne osobe ponovno koronavirus.

  Prema riječima Petra Peradića, vršitelja dužnosti ravnatelja, zaražena su 32 korisnika u stacionaru i četiri djelatnika.

  Već duže vrijeme sporadično se pojavljuje po jedan ili dva oboljela korisnika ili zaposlenika, a u zadnjih petnaestak dana je povećan broj tako da imamo 32 korisnika zaražena i četiri zaposlenika. Određeni odjeli su zatvoreni za posjete, a stambeni dio doma je otvoren za posjete i korisnici mogu slobodno ulaziti i izlaziti. Posjete u stacionar, u ona krila koja nisu zatvorena, dopuštene su uz prethodnu najavu. Postupamo prema naputku epidemiologa i našeg osnivača, OBŽ, i poštivaju se sve mjere zaštite, koriste se maske kojima nas je osnivač i Stožer CZ dobro opskrbio. Stanje zaraženih je takvo da nemamo niti jednog hospitaliziranog zbog koronavirusa, znači, svi korisnici imaju ili blaže simptome ili su asimptomatski”, pojašnjava v.d. ravatelj Petar Peradić.

  Kapacitet đakovačkog Doma za starije je 240 osoba, trenutačno je 238 korisnika i novi se ne primaju dok se ne zaustavi zaraza, ističe Peradić. 

  Foto: Arhiva

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog