Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • “Biciklirajmo biciklističkom” u Kešincima

    Jučer, 28. kolovoza, u organizaciji Udruge biciklista rekreativaca „Pedala“ iz Kešinaca organizirana je „2. Pedalina biciklijada“, na kojoj su policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprava osječko-baranjske proveli preventivne aktivnosti lokalnog preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“.

    Da bi se tijekom vožnje biciklom izbjegle neželjene posljedice policijski službenici su sudionike biciklijade uputili da posebnu pozornost usmjere na mjere prevencije poput nošenja zaštitne opreme, kacige posebno kod mladih i djece do 16 godine, reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće odjeća u slučaju smanjenje vidljivosti danju ili noću te da obavezno koriste svjetla na biciklu i osobnim prijevoznim sredstvima.
    Također su informirani o novim odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na osobna prijevozna sredstva, kojim se površinama i na koji način mogu kretati, odnosno što su dužni učiniti tijekom prelaska preko obilježenog biciklističkog prijelaza kao i pješačkog prijelaza.

    Sudionicima biciklijade ukazano je na kretanje onim površinama koje su namijenjene za kretanje biciklista i osobnih prijevoznih sredstava kao i davanje znakova rukama kada se ne kreću pod pratnjom u organiziranim biciklijadama kako bi ostale sudionike upozorili o svom kretanju odnosno usporavanju ili zaustavljanju.

    Foto: PU OBŽ

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog