Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Slavonijo dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje…”

  „Slavonijo dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje …”, odjekivalo je središnjim đakovačkim ulicama tijekom velike svečane povorke 56. Đakovačkih vezova u kojoj je bilo oko dvije tisuće sudionika.

  Svojom pjesom, plesom, narodnim nošnjama, običajima prikazanima tijekom povorke koja je prošla od Malog parka do ljetne pozornice u Strossmayerovom parku, s kraćim zadržavanjem na središnjem trgu ispred katedrale, doprinos velikom šarenom vezu ovogodišnjih Đakovačkih vezova dale su članice i članovi 43 folklorne skupine iz Hrvatske i gosti iz iznozemstva; Sjedinjenih Američkih Država, BiH, Srbije, Slovenije, Bugarske i Ukrajine – zemlje partnera ovogodišnjih Vezova.

  Predstavnici svih skupina na kraju su otplesali zajedno šokačko kolo, a povorku su zatim nastavili četveropreg Državne ergele, 44 svečano ukrašene svatovske zaprege, 62 konjanika, a u povorci su bili i članovi Matičnog kluba Hrvatski ovčar, mažoretkinje i limena glazba iz Đakova i Osijeka.

  Nakon cjelodnevnog programa u Strossmayerovom parku, i ove godine Vezovi će završiti scenskom slikom „Slavonijo, zemljo plemenita”, odnosno izborom najbolje nošenog narodnog ruha; djevojke , snaše i momci.

  Završni dio programa ovogodišnjih 56. Đakovačkih vezova počinje u 21 sat na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog