Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 56. Đakovački vezovi u znaku zemlje partnera – Ukrajine

  Scenskom slikom pod nazivom „Šokačka sanjarenja” sinoć su na pozornici ispred đakovačke katedrale, uz nazočnost brojnih posjetitelja, gostiju i uzvanika, otvoreni 56. Đakovački vezovi čija zemlja partener je Ukrajina.

  Govoreći na svečanosti otvorenja ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič zahvalio je na podršci koju Hrvatska pruža Ukrajini od samog početka ruske agresije na tu zemlju. Zahvalio je i Hrvatskom saboru koji je bio prvi europski parlament koji je donio rezoluciju o stanju u Ukrajini.

  Premijer Andrej Plenković istaknuo je da Vezovi pokazuju koliko je bogata hrvatska tradicija, kultura, baština i folklor, a predsjednik Sabora Goran Jandroković naglasio je da su u ovim izazovnim vremenima važni čvrsti korijeni, odnosno tradicija, povijest, vjera, kultura i identitet.

  Današnji program 56. Đakovačkih vezova nastavlja se predstalvjanjem Revije, Croatia cupom za jednoprege i dvoprege na hipodromu od 15 sati, u 18 sati j u Strossmayerovom parku program je pod nazivom „Ajd´ u kolo šokačko”, nastup gustujućih skupina, a od 20 sati je predstavljanje zemlje parnera Ukrajine uz nastup Nacionalnog predsjedničkog orkestra.

  U glazbenom programu na pozornici iza crkve Svih svetih nastupit će  Bestman band i Petar Grašo.

  Središnji dio programa ovogodišnjih Vezova je sutrašnja svečana povorka sudionika ulicama Đakova od 8:30, a nakon toga slijedi cjelodnevni program u Strossmayerovom parku.

  I ove godine Vezovi će završiti scenskom slikom „Slavonijo, zemljo plemenita”, koja počinje u 21 sat na ljetnoj pozornici.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog