Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šampion 35. Bonavite je „Traminac izborna berba prosušenih bobica 2016.” Iločkih podruma

  U subotu će se u Trnavi održati jubilarna 35. Bonavita, kulturno-gospodarska manifestacija vinogradara Slavonije i Baranje.

  Ta manifestacija od 1988. okuplja najbolje vinogradare kojima će u subotu u 19:30 biti uručena priznanjanja i nagrade za najbolje ocijenjena vina.

  Ove je godine, kako doznajemo od načelnice Općine Trnava Irene Mikić Brezine, ocijenjeno 168 uzoraka vina iz svih pet slavonskih županija.

  Šampion Bonavite i šampion predikatnih vina je „Traminac izborna berba prosušenih bobica 2016.” Iločkih podruma. Šampon graševine je „Graševina 2020.” Mons Aureus d.o.o. iz Draža, šampion suhih bijelih mirnih vina je „Sauvignon blanc 2021.” Vinaraija Süber Osijek, šampion crnih vina je “Mješavina sorata cabernet sauvignonon, merlot i cabernet franc” iz 2017. Kutjevo d.d.”, istaknula je načelnica Mikić Brezina koja je pozvala sve ljubitelje vina, ali i druge posjetitelje na degustaciju i proglašenje rezultata u subotu u 19:30.

  „S obzirom na to da protekle dvije godine zbogf koronapandemije Bonavita nije bila u onom obliku kako smo navikli, ove godine na neki način želimo to nadoknaditi pa je priređen i zanimljiv program. Za najmlađe posjetitelje od 10 sati predviđen je „Ruralni atelje” – radionica za djecu osnovnoškolske dobi u DVD-u, a od 16 sati je degustacija vina vinsko-turističke ceste Zlatarevac i vinskog podruma Đakovačko-osječke nadbiskupije. Bit će i pečeni vol, a u večernjim satima je zabavni glazbeni program u kojem će nastupiti MVS Bećarnine KUD-a Tena, MPS Brđani Klokočevik, KUD Smilje S. Brod, KUD Vesela Šokadija Lapovci, a na kraju je koncert tamburša Ravnice”, najavljuje načelnica Općine Trnava Irena Mikić Brezina.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog