Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prevario ga prodavač električnog skutera

  Početkom travnja ove godine, putem aplikacije Messenger 58-godišnjak je stupio u kontakt s nepoznatom osobom koja je oglasila prodaju električnog skutera.
  Prilikom dogovaranja kupovine 58-godišnjak je prevarantu proslijedio svoje podatke i sve podatke svoje bankovne kartice.
  Nakon dostavljenih podataka prevarant mu je s računa skinuo 750,00 kuna.
  Policija traga za prevarantom.

  Iz policije podsjećaju da su ovakve računalne prijevare putem interneta postale učestale. Često se događa da se prevaranti javljaju kupcima, a i prodavačima putem mobilnih aplikacija tražeći ih podatke njihovih bankovnih kartica.

  Upozoravaju  građane da nikad ne dijele ili upisuju CVC/CVV broj niti autoriziraju transakciju jer za uplatu na vaš račun dovoljno je proslijediti IBAN broj.

  “Također, ako vam kupac šalje bilo kakvu poveznicu uvijek ju dobro provjerite iako se na prvi pogled često čini kao prava u većini slučajeva bude prijevara.
  Ne morate nigdje klikom potvrditi svoj broj računa i podatke s kartice kako bi vama bila izvršena uplata. Osobne podatke i podatke bankovne kartice (ime i prezime, trajanje kartice, CVC/CVV) upisujete samo ako vi kupujete i to samo na provjerenim stranicama banke ili pružatelja usluge plaćanja”, ističe se u policijskom upozorenju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog