Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Prezentacijom projekata, opreme, naoružanja i demonstracijom vještina do mladih policajaca i policajki

    Ministarstvo   unutarnjih   poslova   planira   upis 480 polaznika/polaznica u  Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te je tim  povodom Policijska uprava osječko-baranjska danas u Osijeku organizirala Dan otvorenih vrata kako bi mladima i ostalim sugrađanima prezentirala rad policije.
    Svoj rad prezentirali su različiti rodovi policije te se tako na sedam štandova mogla vidjeti oprema i tehnika koju policija koristi svakodnevno u svome radu.
    Policijski službenici Ureda načelnika prezentirali su preventivne projekte i postavili poligon prepreka na kojemu su posjetitelji mogli isprobati svoje tjelesne i motoričke sposobnosti. Jedinica specijalne i interventne policije prezentirala je opremu i specijalističko naoružanje. Postaja prometne policije prezentirala je uređaje za nadzor brzine, opremu za nadzor vozila i vozača te vozila. Kriminalistička tehnika prezentirala je daktiloskopsku opremu, forenzična svjetla, izradu fotorobota te simulirala mjesto događaja kaznenog djela s označenim tragovima. Služba za granicu prezentirala je termovizijske kamere, dnevno-noćne kamere te vozilo „Polaris“ i „Schengen bus“. Regionalna protueksplozijska jedinica Osijek prezentirala je razne detektore metala, vodeni razbijač za sumnjive predmete, komplet kuka i užadi za odstranjivanje sumnjivih predmeta, školska i delaborirana minsko-eksplozivna sredstva i ostalu opremu.

    Također, policijski službenici specijalne i interventne policije demonstrirali su vježbe samoobrane i to judo padove, judo bacanja, zahvati za privođenje, obrane od nenaoružanog napadača, obrane od naoružanog napadača, borbenu akciju te tehnike kretanja iza štita s pucanjem simunition streljiva. Mogla se vidjeti i vožnja spretnosti policijskih motociklista te demonstracija pronalaska droge sa službenim psom.

    Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske gospodin Ladislav Bece zahvalio se svima na dolasku i pozvao sve zainteresirane da se prijave na natječaj te naglasio da će uskoro biti objavljen natječaj za upis u III. razred Policijske škole Josip Jović na kojem će se primati 100 polaznika.

    Cilj ove prezentacije je upoznati mlade s natječajem koje je raspisalo Ministarstvo   unutarnjih poslova koje planira upis 480 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje  policajac/policajka  u  2022./2023. Program  će  započeti sukladno epidemiološkoj situaciji u to vrijeme, najranije 19.  rujna 2022.  godine,  a  polaznici/polaznice  će  se  nakon  završenog Programa  primati u  radni  odnos  u  Ministarstvo  unutarnjih  poslova  (policijske  uprave  odnosno  u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe. Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod sljedećim uvjetima:

    -imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,
    -nemaju navršenih 28 godina na dan 19. rujna 2022. godine,
    -imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
    -ispunjavaju posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
    -da su osobno dostojni za obavljanje policijske službe,
    -da nisu članovi političke stranke.

    Kandidati koji ispune navedene uvjete prolaze psihološko testiranje i tjelesne motoričke sposobnosti koje se provode u Policijskoj akademiji i u onim policijskim upravama u kojima se prijavi veći broj kandidata, a tjelesnu zdravstvenu sposobnost utvrđuje Zdravstvena komisija Doma zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova, Šarengradska ulica 3, Zagreb.

    Rok za podnošenje prijava je od 11.04.2022. godine do 15.8.2022. godine. 

    Tekst i foto PU OBŽ

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog