Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Građane Đakova šokirala su ogormna povećanja cijena Univezala i Vodovoda, a slijedi i poskupljenje grobne naknade”

  „Građane grada Đakova šokirala su ogromna povećanja cijena gradskih tvrtki Univerzal i Đakovački vododvod”, konstatirala je na konferenciji za novinare Ljiljana Pološki Jurjevć, predsjednica đakovačke podružnice HNS-a.

  „Povećanja su nedopustiva. Dobili smo iz Univerzala još jednu kantu, smeđu, i postavljam pitanje da li odvoz te smeđe kante opravdava toliko povećanje cijena računa. Zanima me kako Vodovod može opravdati povećanje stavke odvodnje vode sa 82 lipe na 3,35 kuna bez PDV-a? Smatram da su ta povećanja nedopustiva, ali ono što je najbitnije, nas očekuje još jedno povećanje i to danas na Gradskom vijeću – povećanje nam dolazi od tvrtke Univerzal, a odnosi se na povećanje grobnih naknada. Kako navode u Univerzalu, povećanje će biti minimalno, a ide zbog inflacije, povećanog obujma poslova s obzirom da su se groblja širila pa se tako povećava i obujam njihovih poslova i zbog promjene pružanja kvalitete usluge koju daje Univerzal. Tako ćemo,  naprimjer, za grobnicu umjesto dosadašnjih 163 kune plaćati 203,82 kn u gradu, a u prigradskim naseljima umjesto dosadašnjih 123,01 kn plaćat ćemo 159,92 kn za grobnicu”, naglasila je.

  Povećanja su ogromna i nedopustiva, tvrdi predsjednica đakovačke podružnice HNS-a istaknuvši da Grad mora pronaći mjere za ublažavanje tih poskupljenja.

  Akutalizrala je ponovno i temu dovršetka radova u Preradovićevoj ulici, te stanje u Pavićevoj i Gupčevoj ulici.

  „Staze su i dalje gotovo neupotrebljive, pa me zanima događa li se išta po pitanju tih ulica. Smatram da su mnoge staze u našem gradu u vrlo, vrlo lošem stanju. Potrebno je odrediti prioritete sanacije tih staza. Kada pogledam koliko dugo traju radovi u Preradovićevoj i Pavićevoj, čisto me strah postaviti pitanje kada kreće rekonstrukcija Gupčeve ulice? To je jedna od turistički najvitalnijih ulica našega grada, povezuje dvije naše najveće znamenitosti; katedralu i Državnu ergelu, staza je u katastrofalnom stanju i za grad koji se diči turističkom promocijom i napretkom turizma moramo priznati da nam ta ulica zaista ne služi na čast”, naglasila je Ljiljana Pološki Jurjević.

  Slično stanje je i u Selcima Đakovačkim i u Budrovcima, upozorili su Božica Turić i Željko Skorup.

  U Selcima se ništa ne zna o izgradnji društvenog doma, dječjeg vrtića, pješačkih staza, kazala je Božica Turić upozorivši da se jedno dijete ozlijedilo na dječjem igralištu.

  „U Budrovcima je nakon izgradnje kanalizacije obećana izgradja uništenih nogostupa no od toga ništa, od obećanja gradonačelnika o izgradnji nogostupa od Ulice Ive Lole Ribara do groblja također ništa, a nema ni najavljenih novih drvoreda”, kazao je Skorup.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog