Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Zahvalimo za sve znane i neznane, imenovane i neimenovane koji su ugradili sebe za dobro Hrvatske”

  Hrvatska danas obilježava Dan državnosti. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja iz Domovinskog rata odaje se počast svima koji su ugradili svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

  U đakovačkoj katedrali služena je sveta misa za Domovinu koju je predvodio župnik Ivan Lenić.

  Iako je bio potiskivan, ipak je upisano u memoriju nas koji smo živjeli sva radosna i bolna događanja početaka našeg novog hrvatskog zajedništva”, istaknuo je na početku mise župnik Lenić

  Zahvalimo za sve znane i neznane, imenovane i neimenovane, a Bogu znane sunarodnjake i druge ljude,  koji su ugradili sebe za dobro Hrvatske. Uz prvoga hrvatskoga predsjednika Franju Tuđamana, brojne poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu, danas se spomenimo koliko je biskupa i svećenika doprinijelo osamostaljenju Hrvatske. Uz dragoga svetoga papu Ivana Pavla II., koji je pohodio naš grad i ovu katedralu, spomenimo se i jednoga, ovih dana preminuloga kardinala, državnoga tajnika Svete Stolice Angela Sodana. On je kao prvi suradnik pape Ivana Pavla II. puno učinio za priznanje i početke Hrvatske”, naglasio je župnik Lenić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog