Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Edukacija učenika o zdravoj prehrani

  Sudjelujući u Valpovu na početku edukacije o zdravoj prehrani za učenike župan Ivan Anušić istaknuo je da Osječko-baranjska županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave već četiri i pol godine radi na projektu besplatnog školskog obroka.

  – Projekt besplatnih školskih obroka, na kojem Županija radi posljednje četiri godine, polučio je odlične rezultate. Naime, to nije samo besplatna prehrana, već i prehrana koja je nutricionistički dovoljno kvalitetna za razvoj djece te dobi. Namirnice od kojih se spravljaju obroci dolaze od lokalnih OPG-ova, s naših polja, zbog čega se djeci poslužuje zdrava, kvalitetna i domaća hrana. Veliki broj škola priprema kuhane obroke u za to uređenim kuhinjama i blagovaonicama, a ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj ima velike benefite za zajednicu i društvo. Međutim, i tu je potrebna edukacija i informiranje, ne samo djece već i roditelja, o važnosti pravilne prehrane i izboru namirnica kako bi se postigli zamišljeni ciljevi – naglasio je župan Ivan Anušić. Podsjetio je da se za projekt „Školski obrok za sve“ izdvaja oko 19 milijuna kuna, od čega Županija izdvaja 12 milijuna kuna, a općine i gradovi ostatak. Za ostale projekte prehrane učenika povuče se oko 2 milijuna kuna iz europskih fondova.

  O važnosti edukacije govorila je i Ivana Sović, magistrica nutricionizma u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Objasnila je kako je cilj radionice potaknuti ciklus edukacije o pravilnoj prehrani.

  – Učenici možda već imaju neke spoznaje o tome, ali želimo da ih znaju primijeniti u svakodnevnom životu. Učit ćemo o osnovama prehrane, a u daljnjem ciklusu bit će riječi o pripremi zdravog obroka te o posljedicama neadekvatne prehrane tijekom školovanja, – kazala je.

  Foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog