Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dobri razlozi za dodatno zdravstveno osiguranje za dijete – već od rođenja

  I dok se svi s nostalgijom prisjećaju dana kad su djeca bila još posve mala, s manje sjete sjetit će se koliko su vremena proveli u liječničkim čekaonicama. Za svaki pregled specijalista potrebno je najprije odvesti dijete na pregled kod pedijatra i po uputnicu. Kad  pedijatar procijeni da je potrebna daljnja hitna obrada, šalje roditelje na „hitnu“. To najčešće znači višesatni boravak u čekaonicama bolnica i još jedan izgubljeni dan. Tu su i neki „obvezni pregledi“ u prvoj godini života, poput ultrazvuka kukova, no pedijatar na redovnom sistematskom pregledu može indicirati neki dodatni specijalistički pregled ako procijeni da postoje odstupanja od prosječnog razvoja. 

  Specijalistički pregledi i dijagnostika odmah i bez uputnice

  Da bi izgubljenih dana bilo što manje, postoji polica dodatnog zdravstvenog osiguranja za djecu koju roditelji mogu ugovoriti već po rođenju kako ne bi previše dragocjenog vremena na početku djetetova života potrošili na čekanje u liječničkim ordinacijama. Polica obuhvaća specijalističke preglede bilo koje specijalnosti, prema medicinskoj indikaciji, do ugovorenog iznosa od 2000 kuna po godini osiguranja te dijagnostičke postupke bilo kojih specijalnosti, prema medicinskoj indikaciji, do ugovorenog iznosa od 3000 kuna po godini osiguranja.

  Za preglede i dijagnostiku nije potrebna uputnica pedijatra, već je dovoljno nazvati MedUNIQU – medicinsku službu koja je klijentima na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, a dežurno medicinsko osoblje pobrinut će se da se sve što je potrebno obavi s djetetom u najbližoj zdravstvenoj ustanovi, bez čekanja i bez uputnica.

  Ako dijete, primjerice, ima temperaturu, medicinsko osoblje MedUNIQE pomoći će savjetom i brzo vas uputiti u neku od ugovornih ustanova UNIQA osiguranja. Što učiniti u tom slučaju možete pročitati u blogu u kojem ugledna pedijatrica odgovara na najvažnija pitanja koja muče roditelje.

  Polica pokriva i specijalistički pregled ortopeda i UZV kukova

  Neki od dijagnostičkih postupaka uključenih u policu su laboratorijske pretrage (KKS, CRP, sedimentacija, bris grla, bris nosa, pretraga urina), radiološka dijagnostika (UZV kukova, UZV trbuha), oftalmološka dijagnostika (skijaskopija) te usluge pokretnog laboratorija. Polica uključuje i specijalistički pregled ortopeda i UZV kukova 2 puta godišnje. Inače, na te se preglede koji su obvezni u prvoj godini života, u redovnom sustavu čeka i po nekoliko mjeseci, a nekoliko mjeseci u ranom razvoju je puno propuštenog dragocjenog vremena.

  Polica pokriva i ortopedska i druga pomagala, primjerice naočale, leće i proteze te stomatološke usluge na medicinsku indikaciju u iznosu do 1000 kuna godišnje. Čak i ako se potroši iznos pokrića po polici u godini dana, a potrebne su daljnje zdravstvene usluge, UNIQA i dalje prati osiguranika pokrivajući polovinu troškova specijalističkih pregleda i dijagnostičkih postupaka.

  Za najmlađe Kid, za starije od 6 – Teen

  Postoje dvije police dodatnog zdravstvenog osiguranja za djecu: Kid za dijete od 0 do 6 godina, odnosno Teen za dijete  starije od 6 godina. Kid se može ugovoriti po cijeni od 174 kune mjesečno, a Teen od 107 kuna mjesečno.

  Zaključno, ovo su glavne prednosti UNIQA dodatnog zdravstvenog osiguranja za dijete:

  •       zdravstveni savjet i usluga dostupni su 24/7
  •       osiguranik bira ustanovu i termin pregleda
  •       nisu potrebne uputnice i nema čekanja
  •       u slučaju hitnosti pregled se može obaviti u istom danu
  •       kvalitetna zdravstvena skrb u nekoj od renomiranih partnerskih zdravstvenih ustanova
  •       ušteda vremena koju bi roditelji proveli na čekanje s malim djetetom
  •       manje brige i više posvećenosti djetetu
  Foto: Ilustracija

  1 komentar

  1. Pingback: Dobri razlozi za dodatno zdravstveno osiguranje za dijete – već od rođenja

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog