Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Do kada naopako?

  HNS

  Do kada naopako? – upitala je na današnjoj press konferenciji Ljiljana Pološki Jurjević, novoizabrana predsjednica đakovačke podružnice Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati, osvrćući se na gradske projekte i kupljene nekretnine.

  “Željeli bismo postaviti pitanje gradskim ocima i gradskoj vlasti do kada naopako? Hvalimo se velikim brojem „projekata” a ti projekti su započeti a pitanje je kuda s njima i kamo idu? Postavit ćemo pitanje Mimoze koja je preuzeta od države, bilo je riječi da kada ona dođe u vlasništvo Grada onda će se odlučiti što će se s njom raditi, radit će se pitanje statike i pitanje namjene, ali i dalje Mimoza stoji bez funkcije i namjene i Mimoza je zgrada koja propada. Postavit ćemo i pitanje kuće Reichsmann koja je kupljena od Pan Trgoprometa u stečaju. Zgrada je kupljena, održavaju se izložbe što je zaista pohvalno, to je prostor koji ipak ima nekakvu namjenu, ali je li to namjena te kuće zašto je ona kupljena i što će se s njom dešavati? I dalje se ništa ne rješava i ne sređuje, sve stoji kako je. Kupljena je privatna kuća na uglu Preradovićeve i Zvečaja koja je srušena, išlo se sa projektom da će se proširivati ulaz u Zvečaj 1, a to je srušeno i stoji. Kupljena je i nekretnina na Sjeveru kojoj je namjena dječji vrtić, kupljeno je, ali i dalje stoji, što će biti s tim?” upitala je odgovorne u gradu Ljiljana Pološki Jurjević.

  Ivica Mandić, županijski vijećnik HNS-a na press konferenciji naveo je probleme koji se odnose na Strossmayerov trg, a osvrnuo se i na aktualne radove na tom trgu.

  „Naša gradska vlast voli imati raskopan grad. Nije očigledno dovoljno što nam je cijeli grad raskopan pa smo došli i do trga. Ovdje se rade radovi za koje smatramo da nisu prioritet. Jer ako želimo voditi brigu o trgu onda možemo reći da rasvjeta ne radi na trgu dvije godine, podna rasvjeta, ovaj prvi i zadnji red, komunalna infrastruktura odnosno koševi za smeće su oštećeni i pokvareni, a to gradska vlast nije vidjela, već su išli ovdje u kopanje jednog prostora koji je namijenjen za bor. Tu je mogla stati božićna jelka od nekih desetak, petnaestak metara što smatramo da je dovoljno, ali ne, gradska vlast je htjela da tu bude veliki bor, čemu veliki bor ako ne vodimo računa o ovom trgu?” rekao je županijski vijećnik HNS-a.

  Za stanje u Preradovićevoj ulici, Ivica Mandić je kazao da je odgovornost Grada.

  „Najveća odgovornost je na Gradu Đakovu i na upravi grada, jer vi imate određeni hodogram, a rokovi se probijaju, i to ne za mjesec dana, nego za godinu, ili dvije, onda su to već problemi. Sigurno je krivac Grad, koji sada mora pomoći i dati stanovnicima te ulice točne informacije kako stoje projekti, kada se ide u realizaciju i kada će biti završeno. Bez tih točnih odgovora nema rješenja stanja u toj ulici”, zaključio je Ivica Mandić.

  1 komentar

  1. Pingback: Do kada naopako?

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog