Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tijekom kolovoza u Đakovštini porastao broj nezaposlenih

  Tijekom mjeseca kolovoza nezaposlenost na području Đakovštine porasla je za 2,1 posto, odnosno 47 osoba. U evidenciji đakovačke ispostave Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je 2.311 nezaposlenih osoba od kojih je 1.271 s područja grada, a među njima je 776 žena.

  Prema kvalifikacijskoj strukturi, bez posla je krajem kolovoza bilo 469 Đakovčana i Đakovčanki sa završenom četverogodišnjom srednjom školom, 361 sa zavšrenom trogodišnjom srednjom školom, 189 s osnovnom školom, 151 opsoba sazavršenim fakultetom, 75 s prvim stupnjem fakulteta i 26 bez završene osnovne škole.

  Na razini Osječko-baranjske županije broj nezaposlenih u kolovozu povećan je za 1,4 posto i iznosio je 15.125 osoba, a 54,1% nezaposlenih čekalo je na zaposlenje duže od godinu dana i njihov se udio u odnosu na prethodni mjesec smanjio za 1,0 postotni bod, a u odnosu na prošlu godinu povećao za 7,9 postotnih bodova.

  Kratkotrajna nezaposlenost najučestalija je kod osoba sa završenim fakultetom; 49,1% visokoobrazovanih osoba čekalo je na posao do 6 mjeseci, odnosno 65,6% do jedne godine. U najnepovoljnijem položaju su osobe bez škole (70,4% dugotrajnih) i sa završenom osnovnom školom (63,5% dugotrajnih).

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog