Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Akrap: “Radikalni demografski potezi su hrvatska neminovnost “

  „ Ako se dosadašnji demografski trendovi nastave, onda je zaista vrlo depresivna budućnost u Hrvatskoj”, konstatirao je akademik Anđelko Akrap, sudjelujući u radu znastvenog skupa „Od Strossmayera do danas – demografska slika Hrvatske” čiji organizator je Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Đakovu.

  U Hrvatskoj se mora promijeniti taj odnos prema demografskoj problematici koja mora biti dio ukupne razvojne politike, kaže Akrap.

  „Radikalni demografski potezi su hrvatska neminovnost, struka na njih ukazuje, bilo je čak i dokumenta koji su prihvaćeni, ali niti jedan nije proveden, tvrdi Akrap.

  I demograf Dražen Živić također s nestrpljenjem očekuje rezultate popisa stanovništva.

  Docent Marin Strmota, s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, kaže da populacijska politika mora biti skup mjera i instrumenata koji bi mogli poticajno djelovati na sve ove probleme i izazove u kojima se Hrvatska nalazi već cijeli niz deseteljeća.

  U tom smislu za početak Hrvatskoj treba učinkovita državna uprava, tvrdi Strmota.

  Važno je o demografskoj problematici stalno govoriti, upozorava professor emeritus Pero Aračić, upravitelj Zavoda HAZU u Đakovu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog