Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Odluke Ministarstva obrazovanja o pomoćnicima u nastavi do 27. kolovoza

    Ministarstvo znanosti i obrazovanja očitovalo se na naš upit o ukidanju asistenata u nastavi  za četrdesetak učenika osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije.

    Odgovor prenosimo u cijelosti.

    Za 243 učenika s teškoćama u razvoju iz Osječko-baranjske županije izdana je suglasnost na potporu pomoćnika u nastavi ili stručno komunikacijskog posrednika i osigurano je financiranje.

    Za učenike s područja Osječko-baranjske županije za koje je Stručno povjerenstvo za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta Upravnog odjela za obrazovanje Osječko-baranjske županije donijelo odluku da učeniku s obzirom na njihovo psihofizičko stanje nije potrebno osigurati pomoćnika u nastavi ili stručno komunikacijskog posrednika, Ministarstvo je formiralo Povjerenstvo za razmatranje primjedaba na odluku osnivača o priznavanju ili odbijanju prava na potporu pomoćnika u nastavi ili stručno komunikacijskog posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama, sastavljeno od stručnjaka s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

    Sve zaprimljene primjedbe Povjerenstvo će razmotriti sukladno odredbama Pravilnika o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima. Temeljem mišljenja Povjerenstva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donosi odluku koja će biti dostavljena osnivaču.

    Odluke Povjerenstva na dostavljene primjedbe o odlukama Stručnog povjerenstvo za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta Upravnog odjela za obrazovanje Osječko-baranjske županije  bit će dostavljene Upravnom odjelu za obrazovanje Osječko-baranjske županije tijekom ovoga tjedna, tj. najkasnije do 27. kolovoza 2021. godine”, navodi se u odgovoru  Ministarstva znanosti i obrazovanja.

     

    Foto: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog