Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nova knjiga professora emeritusa Pere Aračića: “Hrvatska, kamo ideš?”

  U Biblioteci „Nova evangelizacija“ – Znakovi vremena 6(7) u izdanju Đakovačko-osječke nadbiskupije – Nadbiskupskog ordinarijata i Instituta za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.“ objavljena je nova knjiga prof. dr. sc. Pere Aračića, professora emeritusa pod naslovom „Hrvatska, kamo ideš? Crkveno djelovanje za brak i obitelj i hrvatsku budućnost“, objavio Nadbiskupijski tiskovni ured.

  Autor u knjizi progovara kakvi su se sve procesi događali i još uvijek se događaju u Crkvi, prosuđujući ih u svjetlu Drugog vatikanskog koncila te zaključuje da je crkvena zajednica, ukorijenjena u župnim zajednicama i ‘kućnim Crkvama’ odraz onoga što se događa na općoj i društvenoj razini.

  Svrha ove studije nije da se upire prstom u društvene institucije, nego da se, prije svega, propita o crkvenoj odgovornosti. Kad se izgovara riječ suodgovornost, onda se hoće reći da Crkva u Hrvata nije jedina odgovorna za budućnost hrvatskog naroda, ali je itekako suodgovorna. I Crkva se mora zajedno s autorom i svima nama priupitati: Hrvatska, kamo ideš?“, piše u predgovoru nove knjige prof. dr. Aračića.

  Knjiga se može  naručiti u Nadbiskupijskoj knjižari bl. Salomeja u Đakovu, na e-mail: tiskanice@djos.hr ili na telefon: 031/802-430.

  Tekst i foto: TU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog