Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tijekom vikenda u Đakovu cijepljeno 870 osoba

  Tijekom vikenda (12. i 13. lipnja 2021. godine) na području Osječko-baranjske županije na sedam punktova organiziranih za građane koji su se odlučili cijepiti protiv koronavirusa, a nemaju dogovoren termin, cijepljeno je ukupno 3.814 osoba.

  – Naši građani su očito svjesni prednosti koje donosi cijepljenje protiv koronavirusa, pa možemo biti zadovoljni odazivom na svim cijepnim mjestima. Upravo stoga sutra ćemo na sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije odlučiti kada i na kojim mjestima će se ponovno organizirati ovako otvoreno cijepljenje, dakle na koje građani mogu doći bez prethodne najave. Dovoljno je samo ponijeti osobne dokumente, odnosno zdravstvenu iskaznicu, a djeca starija od 12 godina koja se također žele cijepiti trebaju doći u pratnji roditelja – kaže Mato Lukić, načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ.

  Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Nataša Turić ističe kako prema jučerašnjim podacima procijepljenost na području Osječko-baranjske županije iznosi 43 posto. Promatra li se samo podatke za cijepljenje bez prethodnog najavljivanja tijekom protekla dva dana oni su sljedeći: na punktu Gradski vrt u Osijeku cijepljeno je 949 osoba, u dvorani Zrinjevac 703, u Đakovu 870, u Belom Manastiru 400, Našicama 366, Valpovu 340 te u Čepinu 186. Svi su primili cjepivo Pfizer.

  Inače, u zadnjih 24 sata za područje Osječko-baranjske županije ukupno je obrađeno 34 uzoraka od kojih je samo jedan bio pozitivan na koronavirus (novopozitivna osoba iz Osijeka). Na bolničkom liječenju je ukupno 18 osoba (12 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 6 u Općoj županijskoj bolnici Našice), niti jedan pacijent nije na respiratoru, a srećom nema ni preminulih. U samoizolaciji se trenutno nalazi 445 osoba.

  Tekst i foto: OBŽ

  1 komentar

  1. Pingback: Tijekom vikenda u Đakovu cijepljeno 870 osoba

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog