Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 46-godišnjak u tri godine 13 puta zaustavljen pijan na biciklu

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 5 prometnih nesreća.

  U dvije prometne nesreće dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a tri prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu.

  Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće te jedna na području Đakova.

  U vremenu od 11. do 13. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljen 21 vozač ( 13 vozača osobnih automobila, 5 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila, 1 vozač mopeda i 1 vozač traktora) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

  U navedenom periodu, evidentirano je još 225 prekršaja, od kojih 94 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 62 ostala prekršaja.

  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u petak, 11. lipnja, u 20 sati, u Bilju, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 40-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,87 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
  Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

  U subotu, 12. lipnja, u 7,05 sati, na državnoj cesti broj 2, između Nemetina i Klise, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 21-godišnji hrvatski državljanin iz Viljeva, uslijed ne držanja potrebitog razmaka udario je u vozilo koje se kretalo ispred njega. Obavljenim alkotestiranjem, vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,82 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
  Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  U subotu, 12. lipnja, u 16,10 sati, u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je biciklist, 46-godišnji hrvatski državljanin iz Gornje Motičine. Vozaču bicikla je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,89 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Alkoholizirani biciklist je unazad 3 godine 13 puta pravomoćno presuđen za upravljanje biciklom pod utjecajem alkohola.
  Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

  Jučer, 13. lipnja, u 2 sata, u Osijeku, u Vukovarskoj ulici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.  Vozač osobnog automobila, 21-godišnji hrvatski državljanin iz Briješća, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,57 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
  Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  Foto: Ilustracija

  1 komentar

  1. Pingback: 46-godišnjak u tri godine 13 puta zaustavljen pijan na biciklu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog