Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pod orahom u Pisku održana promocija romana „Mladenka kostonoga“

  U subotu je u Pisku održana promocija romana „Mladenka kostonoga“ zadarskog književnika Želimira Periša, kao drugi događaj u sklopu projekta „Ideš na promociju?“ koji Udruga ARLA provodi u partnerstvu s Gradskom knjižnicom i čitaonicom.

  Prisutni su sinoć imali priliku upoznati Gilu, glavnu junakinju Periševa romana, kao i druge likove iz knjige te čuti zanimljivosti vezane uz samo nastajanje romana, ali i one koje roman prate nakon izdavanja. Sve se to odvijalo na otvorenom, u prirodi ispod oraha, čije stablo također ima mjesto u romanu, a sve u ugodnoj i intimnoj atmosferi.

  Nakon promocije, uslijedilo je druženje s autorom, a svoje zadovoljstvo promocijom i autentičnim ambijentom nije skrivo ni sam Periš.

  Bilo je divno. Ambijent je nevjerojatno pogođen i kompira atmosferu knjige što je sjajno. U prirodi, uz vatru, promovira se knjiga koja govori o ženi koja je pola života provela lutajući po prirodi. Ovo mi je prvi put da imam promociju u prirodi i nikad nitko nije ovako blisko interpretirao knjigu promocijom.“

  Također, Periš se osvrnuo i na nagradu tportala za najbolji hrvatski roman godine, koju je za „Mladenku kostonogu“ dobio prije nekoliko dana.

  Nagrada je fantastična u smislu da daje autoritet knjizi. Divan je osjećaj dobiti nagradu, iako nagrada u Hrvatskoj ima jako malo i mnoge dobre knjige ostaju zakinute“ – zaključuje Periš.

  Sami organizatori također su zadovoljni promocijom.

  Jako sam zadovoljna. Prvo zbog toga što je Želimir prevalio veliki put da bi došao do Đakova, a drugo jer projekt „Ideš na promociju?“ ide dalje i jer će doći još divnih autora s divnim knjigama, s tim da cijeloj situaciji, atmosferi i energiji doprinosi i činjenica kako je Želimir upravo osvojio nagradu za najbolji roman.“ – kaže moderatorica promocije i članica udruge, Marta Džaja.

  Marta je prokomentirala i činjenicu kako je, nakon osvajanja nagrade, prva Periševa promocija romana održana baš u Đakovu.

  Jako mi je drago jer je to splet nevjerojatnih okolnosti. Generalno mi je drago jer Želimira poznajem dugo i upoznata sam i s njegovim ranijim radovima. Ovaj mi je roman jedan od najboljih koje sam zadnje vrijeme pročitala i drago mi je da se promocija baš održala ovdje, u Pisku i što smo baš ispod stabla oraha, čija tematika se također obrađuje u djelu. Odlično je kad se dogode ovakvi sinkroniciteti jer događaj odmah bude ljepši.“

  Podsjećamo, projekt „Ideš na promociju?“ provodi Udruga ARLA u partnerstvu s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Đakovo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija. Projekt ide dalje, a kao iduće, planirano je gostovanje nagrađivanog pisca Marka Tomaša. O konkretnim detaljima javnost će, kako kažu organizatori, biti pravovremeno obaviještena.

  1 komentar

  1. Pingback: Pod orahom u Pisku održana promocija romana „Mladenka kostonoga“

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog