Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Četiri učenika iz Portugala na praksi u Đakovu

  Posredstvom EuroCompetenta, obrtu za usluge u obrazovanju, kulturi i intelektualne usluge, čija je vlasnica prof. Snježana Marić, a glavna aktivnost je organizranje prakse za učenike strukovnih škola iz europskih zemalja, u Đakovu na praksi borave 4 učenika iz Lisabona; 2 kuhara i 2 konobara i obavljaju svoju šestotjednu praksu u ugostiteljskom objektu Laguna u okviru programa Erasmus+.

  Ovakve aktivnosti stidljivo se probijaju na naše područje dijelom zbog jezične barijere, a dijelom jer ni naši gospodarstvenici nisu navikli na ovakav način međunarodne suradnje između gospodarstva i strukovnog obrazovanja.

  Tijekom prakse ova četiri polaznika iz Lisabona upoznat će se s gastronomskim karakteristikama Slavonije, naučiti pripremati neka od naših tradicionalnih jela i proširiti informacije o našoj kulturi i gastronomiji u dalekom Portugalu.

  Druga aktivnost obrta EuroCompetent je organiziranje međunarodnih tečajeva i seminara za nastavnike, osobe koje rade s mladima, ali i sve druge odrasle osobe koje se žele stručno usavršavati u različitim područjima svog profesionalnog i osobnog razvoja.

  Ova aktivnost je započela još prošle godine u rujnu realizacijom tečajeva engleskog jezika i Dramskih tehnika kao sredstva za inkluziju i integraciju migranata u lokalnu zajednicu koje su pohađali članovi amaterskog kazališta CREA iz Francuske.

  Nakon godinu dana pauze uzrokovane donošenjem mjera za suzbijanje širenja virusa COVID19, tečajevi se nastavljaju i već krajem kolovoza naš grad će posjetiti grupa nastavnika iz Rumunjske i pohađati tečaj Integrated curriculum, a tijekom naredna 3 tjedna u rujnu ugostit ćemo 3 nastavnika i 7 poduzetnika iz Nigerije na tečaju Poduzetništva i poduzetničkih vještina.

  U listopadu u svoju studijsku posjetu dolaze 4 nastavnika iz Francuske koji žele posjetiti neke uspješne kompanije i nekoliko ekonomskih škola kako bi usporedili nastavne programe strukovnih predmeta sa programima u svojoj školi, razmijenili iskustva sa svojim kolegama i dogovorili buduću suradnju”, najavljuju iz EuroCompetenta.

  Foto: Ustupljene fotografije

  1 komentar

  1. Pingback: Četiri učenika iz Portugala na praksi u Đakovu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog