Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ novopozitvnih 49, u Đakovu jedan, preminule četiri osobe

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 268 uzoraka od kojih je 49 bilo pozitivno na koronavirus.

  Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 26 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše (21) novopozitivnih je s područja grada Osijeka, zatim sedam s područja Belog Manastira, četiri s područja Našica, po dvije osobe su s područja Čepina, Donjeg Miholjca, Petlovca, Popovca i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belišća, Bizovca, Darde, Đakova, Jagodnjaka, Marijanaca i Petrijevaca.

  Na bolničkom liječenju nalaze se 132 osobe koja su oboljele od COVID-19, i to 107 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 33 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem.

  Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 54 do 82 godine.

  Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.377 osoba.

  Policijski službenici proveli su 23 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili tri kršenja. Naime, jučer su na MCGP Erdut kao izlazni putnici pristupila tri državljana Srbije, za koje je utvrđeno da su dva dana ranije ušli u Hrvatsku i prijavili tranzit, što su prekršili, kao i potom automatski određenu sigurnosnu mjeru samoizolacije. Zbog počinjenog prekršaja prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručeni su im prekršajni nalozi na iznos od 8.000,00 kuna i 500,00 kuna troškova postupka, što su podmirili i napustili Hrvatsku.

  Policijski službenici obavili su i 137 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

  1 komentar

  1. Pingback: U OBŽ novopozitvnih 49, u Đakovu jedan, preminule četiri osobe

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog