Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U prva tri mjeseca ove godine u OBŽ predano je 5 komada oružja, 5.623 komada streljiva, dok je eksploziva predano 12 kg

  Radijskom emisijom u kojoj su gostovali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Radio Đakovo priključilo se medijskoj kampanji „Manje oružja, manje tragedija”.

  Sam cilj ove preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija”, kako je pojasnio Petar Jengić, policijski službenik za prevenciju Ravnateljstva policije, je sprječavanje zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava, ali i senzibiliziranje javnosti i poticanje građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja bez sankcija. Ta kampanja, kako je kazao Jengić, daje rezultate jer se to vidi po statističkim pokazateljima dragovoljne predaje oružja od strane građana.

  O tome koliko je nelegalno oružje još uvijek prisutno govore i brojčani podaci koje je u posebnoj emisiji iznio Ivan Pakšić, voditelj Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske.

  Za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine kroz dojave građana u ovoj je akciji predano sveukupno 144 komada oružja, 20.902 komada streljiva različitog kalibra, a eksploziva nešto manje od kilograma. U prva tri mjeseca ove godine predano je 5 komada oružja, 5.623 komada streljiva, dok je eksploziva predano 12 kg. Na području PP Đakovo u 2020. godini pronađeno je 14 komada oružja, a u ovoj godini dosad 4 komada”, izjavio je voditelj Odjela prevencije PU OBŽ Ivan Pakšić.

  1 komentar

  1. Pingback: U prva tri mjeseca ove godine u OBŽ predano je 5 komada oružja, 5.623 komada streljiva, dok je eksploziva predano 12 kg

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog