Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U blizini katedrale otvorena knjižara „Blažena Salomeja“

  U Đakovu, na adresi Augusta Cesarca 12, u blizini katedrale i središnjeg đakovačkog trga, neposredno uz zgradu Bogoslovnog sjemeništa, u četvrtak 15. travnja otvorena je i blagoslovljena knjižara „Blažena Salomeja“, prodajno mjesto crkvenih tiskanica, knjiga i sakralnih predmeta koje se do tada, pod nazivom Knjižara Tiskanice, nalazilo u prostorima Nadbiskupskog doma u Đakovu.

  U nazočnosti pomoćnog biskupa Ivana Ćurića te svećenika koji djeluju u središnjim nadbiskupijskim ustanovama, obred blagoslova predvodio je nadbiskup Đuro Hranić. „Ovo prodajno mjesto ponajprije je u službi evangelizacije ovoga grada, naše nadbiskupije i šire zajednice. Ono želi biti u službi vjernika, svećenika, redovnika i redovnica te svih bogotražitelja“, rekao je nadbiskup Hranić, dodajući kako je interes ovog prodajnog mjesta prije svega pomoć u molitvi, u rastu u vjeri i duhovna dobrobit.

  „Zagledani smo u bl. kneginju Salomeju, koja je materijalna dobra stavljala u službu evangelizacijskog poslanja Crkve i tako se ugradila u temelje naše Đakovačko-osječke nadbiskupije, da bi na kraju i samu sebe prinijela Bogu kao ugodan prinos“, rekao je nadbiskup te zazvao blagoslov na sve one koji će u ovom prostoru uime Crkve dočekivati braću i sestre, nuditi im pomoć u njihovu rastu u vjeri i crkvenosti te časno obavljati svoj posao i svoje poslanje.

  Nadbiskup je zahvalio ekonomu Nadbiskupije vlč. Nedjeljku Čuturi te ravnatelju UZUK-a vlč. Mati Gašparoviću za ideju i realizaciju ovog projekta. Na kraju obreda blagoslova, riječi zahvale svima koji su na bilo koji način pridonijeli ovom ostvarenju uputio je i ekonom Nadbiskupije vlč. Čutura.

  U novom, većem i moderno opremljenom prostoru u ponudi je velik izbor duhovnog štiva, tiskanice, uspomene, sakralni predmeti, liturgijska oprema i misna vina. Radno vrijeme je radnim danom od 9.30 do 16, subotom od 8 do 13 sati.

  Novootvoreno prodajno mjesto nosi ime blažene Salomeje, žene hrvatskog hercega Kolomana koji je 1239. godine bosanskom biskupu Ponsi darovao imanje i grad Đakovo. Tim činom započela je povijest Đakova kao biskupskoga sjedišta.

  Tekst i foto: Anica Banović

  1 komentar

  1. Pingback: U blizini katedrale otvorena knjižara „Blažena Salomeja“

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog