Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dani medijske pismenosti

  Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku od 19. do 25. travnja 2021. organiziraju 4. Dane medijske pismenosti.  Projekt se i ove godine odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u njemu sudjeluju i brojni partneri s različitim aktivnostima koje će se održavati i u tjednima nakon službenih Dana. 

  Ciljevi Dana medijske pismenosti dalje ostaju isti – osvještavanje javnosti o važnosti medijske pismenosti, osnaživanje građana vještinama medijske pismenosti, stvaranje platforme za suradnju brojnih društvenih dionika i razvoj održivih projekata medijske pismenosti, te podrška odgajateljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

  Dosadašnji Dani medijske pismenosti privukli su veliki interes diljem Hrvatske, te su organizirana brojna događanja (predavanja, radionice, projekcije), vezana medijsku pismenost. S obzirom na pandemiju i epidemiološku situaciju i predstojeći će se Dani medijske pismenosti dobrim dijelom održati u digitalnom obliku na internetu, uz brojne nove edukativne brošure i video materijale.

  Naglasak je ove godine na utjecaju medija na mentalno zdravlje djece i mladih pa je to i tema filmskog natječaja za djecu i mlade koji Agencija za elektroničke medije i UNICEF organiziraju u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

  Uz mentalno zdravlje, i dalje će posebna pažnja biti posvećena aktualnom problemu dezinformacija i lažnih vijesti, utjecaju influencera te općenito razvoju vještina kritičkog sagledavanja medijskih sadržaja, kao i boljeg razumijevanja kako različiti mediji funkcioniraju. Tim su temama posvećeni novi obrazovni materijali koji će se uskoro moći preuzeti na portalu medijskapismenost.hr, kao i materijali za odgojitelje, nastavnike i roditelje objavljeni proteklih godina.

   

  Tekst i foto: AEM

  1 komentar

  1. Pingback: Dani medijske pismenosti

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog