Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Univerzal o Vinkovićevim tvrdnjama

  Priopćenjem za javnost reagirali su iz Univerzala na tvrdnje Zorana Vinkovića izrečene na ovotjednoj konferenciji za novinare.

  Izradom projektne dokumentacije za objekte na česticama u vlasništvu Grada – novu upravnu zgradu groblja u Ulici Vatroslava Doneganija i javni toalet i zajedničko naplatno mjesto Univerzala i Đakovačkog vodovoda iza Male crkve 2017. godine, bez prethodne suglasnosti gradonačelnika Zorana Vinkovića, Univerzal je oštećen za 186.400,00 kuna, zbog čega je i podigao tužbu protiv bivšeg direktora Mile Kaselja. Vinkovićeva nespretna medijska konstatacija da je sudski spor izgubljen nije točna jer je presuda kojom je Kaselj oslobođen optužbe nepravomoćna! Po člancima 36. i 38. Društvenoga ugovora trgovačkog društva Univerzal, kojima se definira međuovisnost osnivača Društva, a to je Grad, i samoga Društva, za sve je pravne poslove potrebno ishoditi pisanu suglasnost. Iako je to ne samo odredba Društvenog ugovora, već u Vinkovićevo vrijeme uobičajena poslovna praksa za sve značajnije investicije gradskih društava u imovinu Grada Đakova, suglasnost za projektnu dokumentaciju spomenutih objekata nikad nije pribavljena! Univerzalu je na ovaj način pričinjena šteta jednaka troškovima izrade projektne dokumentacije realno nepotrebnih objekata, koju su neposredno uoči i nakon lokalnih izbora 2017. godine dogovorili tadašnji direktor Kaselj i Đakovoprojekt.

  Na Općinskom je sudu u Osijeku dokazana kaznena odgovornost Mile Kaselja za zlouporabu položaja i ovlasti, no Vinković je kao svjedok obrane lažno posvjedočio da suglasnost Grada Kaselju nije bila potrebna i time ga amnestirao odgovornosti. Univerzal će zato protiv ove presude podnijeti žalbu.”, navodi se u priopćenju direktora Univerzala Stjepana Ripića.

  1 komentar

  1. Pingback: Univerzal o Vinkovićevim tvrdnjama

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog