Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Preminuo don Vladimir Stuhli

  Don Vladimir Stuhli, SDB, svećenik i misionar, preminuo je jučer oko 10 sati od posljedica bolesti covid-19 nakon četiri dana hospitalizacije u gradu Tamataveu na otoku Madagaskaru.

  Don Vladimir Stuhli rođen je 1963. u Josipovcu. Nakon završetka 2. razreda gimnazije u Rimu primljen je za novaka reda salezijanaca. Boravio je u slovačkom zavodu. Završavajući gimnaziju 1983., vraća se iz Rima na odsluženje vojnog roka, a potom u Bresiji završava filozofiju. Od 1986. do 1989. kao salezijanac je bio na praksi na Madagaskaru. Godine 1989. vraća se u Rim te završava teologiju 1992. Iste godine zaređen je za đakona u Tulearu (Madagaskar). Nastavlja postdiplomski studij i po završetku istog 1994. odlazi na Madagaskar na kojemu je služio kao misionar. Mladu misu je slavio je 28. svibnja u Josipovcu. U misionarskoj službi radio s mladima, bio ekonom u više salezijanskih zajednica, pet godina ekonom cijele provincije, u dva navrata direktor zajednice te župnik odgovoran za pastoral u misijskom centru. Do danas je bio u službi ekonoma u Tamataveu, na istoku Madagaskara gdje su salezijanci osnovali novu zajednicu sa župom, školama i centrom za mlade. 

  Don Stuhli proslavio je u Punitovcima 16. veljače, a u Josipovcu Punitovačkom 22. veljače prošle godine 25 godina ređenja.

  Misa zadušnica za pokojnog p. Vladimira Stuhlija bit će u utorak 30. ožujka u 17 sati u crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Josipovcu Punitovačkom. Don Stuhli bit će pokopan u misiji u Tamataveu.

  Tekst i foto: Mirko Knežević

  1 komentar

  1. Pingback: Preminuo don Vladimir Stuhli

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog