Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • UGP i ugostitelji predlažu mjere koje će spasiti mnoge poduzetnike

  Udruga Glas poduzetnika i Nacionalna udruga ugostitelja poslali su dopis Vladi Republike Hrvatske i Nacionalnom stožeru civilne zaštite u kojemu su upozorili na procesne manjkavosti u postupku kreiranja te donošenja odluka kojima se u potpunosti ili djelomično ograničava rad.

  Navedene odluke o ograničenju poslovanja mnoge su poduzetnike dovele u nezavidan položaj, ističe se u priopćenju uz konstataciju da je „ugostiteljskim objektima tipa “Caffe bar” i “Objektima jednostavnih usluga” u potpunosti onemogućen rad, kao i priprema hrane te pića za opciju osobnog preuzimanja na vratima ugostiteljskog objekta. Dok su navedeni objekti pod ključem, kiosci mješovitom robom, pekarnice, benzinske postaje i ostali objekti bez ikakve prepreke nadopunjavaju osnovnu djelatnost pripremom i prodajom kave te jednostavnih jela.”

  Upozorava se da isplate potpora za očuvanje radnih mjesta jako kasne, a isplatu naknade za fiksne troškove mogu tražiti samo oni koji su si mogli priuštiti platiti troškove za prosinac. Ističu da niti jedan ugostiteljski objekt u prosincu nije ostvario niti jednu kunu prihoda. Krediti komercijalnih banaka za ugostitelje su nedostižni, s obzirom na to da je ugostiteljska djelatnost porezno najopterećenija s PDV-om od 25% te porezom na potrošnju u visini od dodatnih 3%. Kako bi se potaknuo rast ekonomske aktivnosti, Nacionalna udruga ugostitelja i Udruga Glas poduzetnika predlažu: jednakost prava na rad za sve ugostitelje, osigurati jednokratnu isplatu poduzetnicima u sektoru ugostiteljstva u visini od 3% ukupnog godišnjeg prihoda u 2019. godini, osigurati produljenje potpora za očuvanje radnih mjesta te nastavak mjera za refundaciju fiksnih troškova na način da je dokaz tome zaprimljen račun, a ne plaćeni račun.

  1 komentar

  1. Pingback: UGP i ugostitelji predlažu mjere koje će spasiti mnoge poduzetnike

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog