Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • U đakovačkom Domu za starije pozitivno 86 korisnika i 15 djelatnika

    Prema današnjim podacima Županijskog stožera civilne zaštitre, u Osječko-baranjskoj županiji 37 je novopozitivnih od 255 testiranih uzoraka. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (11), Đakova (6), Čepina (3), Našica i Valpova (po 2), a po jedna osoba je s područja Belog Manastira, Belišća, Bizovca, Darde, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Gorjana, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Marijanaca, Punitovaca, Semeljaca i Viškovaca,

    Na bolničkom liječenju je 107 osoba od kojih je 13 na respiratoru. U posljednja 24 sata preminula je jedna covid pozitivna osoba u dobi od 70 godina.

    U samoizolaciji su 784 osobe.

    Policijski službenici provjerili su 21 osobu u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 136 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

    Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 50 nadzora provođenja epidemioloških mjera (14 u prodavaonicama i trgovinama, 10 u ugostiteljskim objektima, po 5 u trgovačkim centrima i pekarnicama, 4 na benzinskim crpkama, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

    U đakovačkom Domu za starije i nemoćne, kako je izvijestio načelnik Županijskog stožera  Ivan Hampovčan, 86  korisnika i 15 djelatnika je pozitivno na covid 19. Taj broj se, kako je pojasnso Hampovčan, ne mijenja već tri dana pa se pretpostavlja da je, kako je kazao,  dosegnut vrh. U bolnici je devet korisnika Doma s blažim simptotima, izjavio je načelnik Županijskog stožera.

    Govoreći o izrečenim novčanim kazanama za nepoštivanje epidemioloških mjera istkanuo je  da njih ima dosta.

    Kršenje samoizolacije po prijavi policije završava kaznenom prijavom, novčana kazna za nenošenje maske je 8.000 kuna plus 500 kuna troškovi prekršajnog postupka. Cijela procedura, kada je u pitanju policija, završava u Državnom inspektoratu, a isto tako inspektori Civilne zaštite imaju ovlaštenja za to postupanje i mislim da je u slučaju maski izrečeno šest novčanih kazni”, rekao je Hampovčan.

    1 komentar

    1. Pingback: U đakovačkom Domu za starije pozitivno 86 korisnika i 15 djelatnika

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog