Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački vatrogasci u Petrinji imali 48 intervencija, vratili se ranije zbog covida 19

  “Zbog simptoma zaraze, odnosno covid pozitivnih vatrogasaca u kontingentu u kojem su bili angažirani, 11. siječnja prekinut je boravak đakovačkih vatrogasaca na potresom pogođenoj Banovini”, izjavio je,  gostujući u današnjoj emisiji Izravno, zapovjednik Ivan Klemen.

  Tijekom četiri dana, koliko su biili u Petrinji, imali su pedesetak intervencija, pojašnjva Klemen.

  Đakovački vatrogasci 7. siječnja bili su upućeni na Banovinu kao pomoć u sanaciji potresom pogođenog područja, bili su raspoređeni u grad Petrinju gdje su u IV. sektoru odrađivali sve one intervencije koje je vatrogasno zapovjedništvo zaprimalo i stavljalo pred vatrogasce. Nažalost, nakon četiri dana boravka u Petrinji dogodilo se da su se kod određenih vatrogasaca pojavili simptomi covida 19 i kompletna dislokacija je raspuštena. Po povratku u našu županiju svi smo testirali i nitko od naših vatrogasaca nije bio covid pozitivan. Međutim, neke kolege iz Istre i okolnih županija su bili covid pozitivni i, kako ne bi došlo do veće zaraze, mi smo poslani kući, a nova dislokacija vatrogasaca je poslana u Petrinju”, pojašnjava zapovjednik Klemen.

  Najveći broj intervencija đakovačkih vatrogasaaca, a bilo ih je 48, odnosio se na sanaciju krovišta.

  Imali smo konkretno za ta četiri dana 48 intervencija, a najviše su se odnosile na smanjenje mogućih posljedica od dijelova građevina koje su se oštetile tijekom potresa; uklanjali smo dimnjake, oštećeni crijep s krovova, pokrivali smo krovove ako je bilo crijepa, ako ne, onda ceradama i rušili smo neke dijelove građevina koje su eventualno prijetile urušavanjem. Bilo je deset vatrogasaca iz Đakova i pokazali smo kako to dobrovoljno vatrogastvo i raznovrsne struke koje se nalaze u samom vatrogastvu mogu odgovoriti na ovakve intervencije vrlo dobro jer je među nama bilo i građevinaca, strojara i nekih drugih struka čije je znanje svakako doprinijelo uspješnom završavanju svake intervencije i evo, na ovaj način se svima i zahvaljujem što su se stavili na raspolaganje i otišli s nama u Petrinju”, dodaje Klemen.

  Đakovački vatrogasci prošle su godine imali 81 intervenciju na području Đakovštine od kojih se 51 odnosi na požarne intervencije, a 32 su intervencije tehničke prirode. Od požarih intervencija, desetak ih se odnosi na požare na objektima, desetak na požare dimnjaka, a među tim intervencijama bude godišnje i nekoliko požara na otvorenom prostoru i na vozilima, ističe Klemen.

  Od tehničkih intervenicija, tridesetak posto se odnosi na prometne nezgode, tridesetak posto na različita ispumpavanja i druge tehničke intervencije.

  Zapovjednik đakovačkog DVD-a i VZ grada zadovoljan je opremom kojom vatrogasci raspolažu iako, kako kaže, opreme nikad dosta.

  Opreme nikada nije dovoljno koliko bi mi htjeli. Međutim, vrlo dobro smo, u usporedbi s drugima, opremljeni. Za sve one intervencije koje se stavljaju pred nas smo bili spremni i dosada nam se nije dogodilo da nešto nismo mogli odraditi tako da smo zadovoljni stanjem opremljenosti u našem društvu”, zaključuje zapovjednik Klemen.

  Foto: Ivan Klemen/ RĐ

  1 komentar

  1. Pingback: Đakovački vatrogasci u Petrinji imali 48 intervencija, vratili se ranije zbog covida 19

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog