Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zbog greške izvođača radova na aglomeraciji zaprijetila poplava u Ćolnićevoj ulici

  Kiša koja je jučer padala izazvala je probleme i u Đakovu. Naime, zbog oborinskih voda došlo je do plavljenja ceste, odnosno spoja Ćolnićeve i Gajeve ulice, a voda je nadirala iz novog kolektora koji još nije u funkciji pa je bilo problema u Ćolnićevoj ulici, doznajemo od Ivana Kočiša, direktora Đakovačkog vodovoda.

  Sinoć tijekom večernjih sati u Ćolnićevoj ulici došlo je do poplave ceste, srećom nisu zahvaćeni stambeni objekti, odmah smo izišli na teren, Đakovački vodovod i vatrogasci i krenuli sa ispumpavanjem, a ubrzo smo otvorili i jedan dio starog kolektora koji je praktički popio svu vodu koja se tu skupila i na taj način smo trenutno spriječili prodiranje vode u objekte, a danas slijede radovi s izvođačem aglomeracije na otklanjanju problema koje su učinili i vjerujem da će tijekom dana sve biti otklonjeno. Imali smo sreće što nije bila neka veća količina oborina nego mala kišica”, izjavio je za naš Radio direktor Đakovačkog vodovoda Ivan Kočiš.

  Novim sustavom odvodnje takve situacije bi se trebale, kako ističe direktor Kočiš, u potpnosti izbjeći, a i postojeći sustav odvodnje to je mogao prihvatiti da nije došlo do greške izvođača radova.

  Tu je nastao problem zato što je novi kolektor koji se gradi kroz aglomeraciju prespojen na postojeći sustav, a on ne vodi nikuda, odnosno zatvoren je na kraju Ćolnićeve ulice i iz tog razloga je počela izbijati voda iz tog kolektora koji se napunio i počeo  plaviti ulicu.To će danas biti sanirano tako da ne bi trebalo više biti problema jer stari kolektor obavalja svoju funkciju,” zaključuje direktor Kočiš

  Intervencija đakovačkih vatrogasaca na ispumpavanju, odnosno prepumpavanju oborinskih voda iz novog sustava u postojeći sustav odvodnje trajala je nešto više od tri sata, koristile su se četiri pumpe kapaciteta 4.000 litara vode u minuti, i tako je spriječena šteta na privatnoj imovini”, izjavio je  zapovjednik Ivan  Klemen.

   

  Foto: Ustupljena fotografija

  omentara

  1. Pingback: Zbog greške izvođača radova na aglomeraciji zaprijetila poplava u Ćolnićevoj ulici

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog