Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U prvih šest sati na osam blokarnih punktova vraćeno 11 putnika

  Od ponoći su na snazi nove restriktivnije mjere kojima se nastoji spriječiti širenje pandemije koronavirusa. Zabranjena su putovanja izvan županija, a samo u iznimnim situacijama to je dozvoljeno uz važeće propusnice. Poštivanje te mjere nadgleda policija na svojim kontrolnim punktovima najvrekventnijih prometnica.

  Kakva je situacija na prometnica Osječko-baranjske županije u izjavi glasnogovornika Policijske uprave Zorana Kona.

  Ne bih ja to nazvao zabranom putovanja nego ograničenje putovanja, a PU OBŽ u suradnji sa susjednim policijskim upravama i u koordinaciji s njima organizirala je osam blokarnih punktova na kojima evidentiramo i kontroliramo vozila i putnike. Od ponoći do šest sati ujutro imamo zbrine podatke koji nam govore da je na našim punktovima evidentirano 591 vozilo, odnosno 710 putnika. Naravno da je bilo i onih putnika koji nisu imali odgovarajuće propusnice za prolazak u drugu župniju i njih smo odvratili, a takvih je bilo ukupno 11. Oni su to prihvatili zaista korekto i najvjerovatnije su se doveli u tu situaciju iz neznanja. Ukoliko bude potrebno da im se izda propusnica, propusnica se izdaje na propisan način kod stožera civilne zaštite i oni će, naravno, moći nastaviti sa svojim putovanjem, ali pozivamo i ovom prilikom građane da u što manjoj mjeri, ako zaista nije neophodno, ne putuju  izvan naše županije”, izjavio je za naš Radio glasnogovonik PU osječko-baranjske Zoran Kon dodavši  da je možda i moguće sporednim cestama izbjeći policijske kontrole, ali da se to, kako tvrdi, ne isplati.

  Osim ovih blokarnih punktova, mi obavljamo i naše redovne aktivnosti unutar županije i ti građani koji na taj načinizbjegnu kontrolu izlažu se situaciji u kojoj bi mogli biti pronađeni u na području županije na kojem namaju prijavljeno prebivalište i boravište, a tada se izlažu situaciji da plate i kaznu, da protiv njih ide prekršajni nalog, a kazne nisu nimalo niske i kazna za takav prekršaj je 8.000 kuna”, pojašnjava Kon.

  Foto: Ilustracija

  1 komentar

  1. Pingback: U prvih šest sati na osam blokarnih punktova vraćeno 11 putnika

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog