Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ 115 novopozitivnih na koronavirus, dosad preminulo 258 osoba, počelo drive-in testiranje

  U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 294 uzorka od kojih je 115 bilo pozitivno, objavio je  Županijski stožer civilne zaštite.

  Najviše novopozitivnih osoba jučer je bilo na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (38), a slijede područja gradova/općina Našice (37), Valpovo (7), Beli Manastir i Donji Miholjac (po 5), Čepin (4), Belišće i Đakovo (po 3), Darda, Erdut, Feričanci i Koška (po 2) te Antunovac, Bizovac, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi i Podgorač (po 1).

  Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 269 osoba oboljelih od COVID-19, i to 206 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 49 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 63 pacijenta s tim oboljenjem.

  U zadnja 24 sata preminule su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 68, 70 i 77 godina. Uz COVID-19 imali su i druge komorbiditete.

  U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2.699 osoba.

  Policija je provela 30 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi. Obavili su i 83 nadzora objekata (70 samostalno i 13 zajedno s službenicima inspektorata), a u jednom vjerskom objektu u Osijeku utvrdili su nepoštivanje ograničenog broja osoba te su izrekli upozorenje.

  Tijekom vikenda (11.-13. prosinca) inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 317 nadzora provođenja epidemioloških mjera, najviše u prodavaonicama i trgovinama (186), javnom prijevozu (57), trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima (po 16), tržnicama (11), pekarnicama (7), benzinskim postajama (5), mesnicama i optičarskim radnjama (po 3), cvjećarnicama, hotelima, kladionicama, ljekarnama i vjerskim okupljanjima (po 2) te po jedan nadzor autopraonice, frizerskog salona i zlatarnice. Utvrdili su 13 nepravilnosti za koje su izdali nalog za njihovo otklanjanje.

  Danas (14. prosinca 2020. godine) od 8.00 sati u Osijeku je počelo drive-in uzimanje uzoraka kod sportske dvorane Gradski vrt i prvog dana uzeto je 100 uzoraka koje će obraditi Zavod za javno zdravstvo OBŽ i KBC Osijek.

  Od početka epidemije, prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ, na području županije bilo je pozitivno 13.311 osoba, izliječeno je 10.089 osoba, preminulo je 258 osoba pa su aktivno pozitivne ukupno 2.964 osobe, navodi se u današnjem priopćenju Županijskog stožera civilne zaštite.

   

  1 komentar

  1. Pingback: U OBŽ 115 novopozitivnih na koronavirus, dosad preminulo 258 osoba, počelo drive-in testiranje

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog