Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Osječka Zračna luka jedna od prvih za robni prijevoz bespilotnim letjelicama

  Vodeći svjetski developer i operater velikih cargo bespilotnih letjelica sa sjedištem u Londonu i Sofiji, Dronamics, predstavio je prvih pet zračnih luka u svojoj europskoj mreži cargo bespilotnih letjelica, a jedna od njih je i Zračna luka Osijek, objavio je Radio Osijek.

  Mreža uključuje 35 zračnih luka u 11 europskih zemalja i uslugom niskobudžetnog prijevoza tereta u jednome danu povezuje 300 milijuna ljudi.
  Zračna luka Osijek izabrana je prvenstveno zbog svog povoljnog položaja – na paneuropskom prometnom koridoru Vc, koji cestovnim, željezničkim, riječnim i zračnim putovima povezuje sjevernu, centralnu i južnu Europu.

  Bespilotna letjelica Dronamicsa, Black Swan, može prevesti 350 kg tereta na udaljenosti do 2.500 km uz 80% manje troškova od uobičajenih cargo zrakoplova. Operacije se izvode autonomno, nadziru se i upravljaju putem satelita, a cijeli sustav košta manje od cijene jednog sportskog automobila. Uštede zbog nepostojanja skupih pilota, jednostavnih operacija, lakše letjelice i manje potrošnje goriva su višestruke i prihvatljive kako sa pozicije cijene, tako i sa pozicije ekologije.

  1 komentar

  1. Pingback: Osječka Zračna luka jedna od prvih za robni prijevoz bespilotnim letjelicama

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog