Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić o svom iskustvu korone i o cijepljenju

  Gostujući u današnjoj emisiji Izravno, a govoreći o aktualnoj koronapandemiji u svjetlu relativiziranja te bolesti, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić posvjedočio je o svom iskustvu koronavirusa zbog kojega je, kako je rekao, završio u bolnici.

  Imao sam povišenu temperaturu, bila je skoro devet dana temeperatura 39. Znadete,  kada imate danima tako visoku temperaturu, kada popijete tablete onda se to malo spusti, ali spuštalo mi se na 38 pa odmah ode na 39, to izmuči i čovjek postane umoran, bez snage… Međutim, drugih nekakvih ozbiljnijih simptoma nisam imao, hvala Bogu, tako da sam ja dobro prošao i ne mogu se žaliti i ovo su mjere predostrožnosti što su me molili i rekli da trebam doći u bolnicu jer su se neke fleke pojavile kako se to ne bi proširilo i da ne bi bilo komplikacija. Ja zahvaljujem i doktorici Perić i svim ostalim liječnicima … tako da je nekakih ozbiljnijih poteškoća nisam imao. Živio sam normalno prije i živim normalno sada, mislim da nije dobro da se netko ponaša kao da se ništa ne događa, da ne želi niti te minimalne mjere predostrožnosti i zaštite prihvatiti; kao što je maska, kao što je udaljenost jednih od drugih. S druge strane, mislim da ne treba robovati, da ne treba živjeti u strahu nego da treba živjeti koliko je god moguće normalno”, podijelio je svoje iskustvo koronavirusa nadbiskup Hranić.

  Evo što je odgovorio i na pitanje hoće li se cijepiti:

  Imao sam određenih dilema zato što je bilo nekakvih moralnih dvojbi s obzirom na cjepivo. Međutim, nakon što sam pročitao jedan dokument Papinske akademije za život i nakon što sam pročitao jedan članak kojega su napisali troje profesora s Hrvatskoga kataličkoga sveučilišta, a razgovarao sam i raspravljao o tome i s našim profesorom moralne teologije dr. Vladimirom Dugalićem, nakon toga sam shvatio da nema nikakvih poteškoća niti da moram imati nekakvih moralnih problema hoću li primiti cjepivo ili ne i zato ću se najvjerojatnije cijepiti”, kazao je nadbiskup Hranić.

  Iako su ostale neke sumnje prema određenim cjepivima, nadbiskup Hranić kaže da ima povjerenja u one koji donose odluke. 

      “Imam povjerenja i mislim da neće nasjesti i da neće gledati ono što je jeftino nego ono što je kvalitetno, da će voditi računa o zdravlju ljudi. Imam povjerenja u one koji su odgovorni, koji naručuju cjepivo i da znaju što rade. Ne možemo sve staviti u pitanje, ja ne mislim da je svako cjepivo u redu, ali pretpostavljam i vjerujem da oni koji donose odluku koje će cjepivo naručiti i ovdje kod nas u Hrvatskoj pa i na području čitave EU vjerujem da su to ipak odgovorni ljudi i da u njih možemo i da trebamo imati povjerenja”, zaključio je nadbiskup Hranić  gostujući u današnjoj emisiji „Izravno”.

  1 komentar

  1. Pingback: Nadbiskup Hranić o svom iskustvu korone i o cijepljenju

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog