Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Darovateljima krvi uručena “Povelja humanosti”

  U znak priznanja humanosti njihovog čina i zahvalnosti, a u ime onih kojima su tim činom pomogli, Osječko-baranjska županija danas je na prigodnoj svečanosti, primjereno epidemiološkim uvjetima, dodijelila Povelje humanosti dobrovoljnim davateljima krvi koji su prinosili darivanju najmanje 100 puta.

  Povelje je uručio predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, a svim nagrađenima, kao i ostalim dobrovoljnim davateljima krvi, zahvalili su saborski zastupnik Goran Ivanović kao predsjednik županijskog povjerenstva za dodjelu priznanja, te zamjenik ravnatelja Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Goran Lacković.

  Među dobitnicima Povelje humanosti Osječko-baranjske županije za 2020.godinu su i Božo Teskera iz Strizivojne, Zdravko Kolobarić, Vinko Schwaller i Anđelko Butorajac iz Đakova.

  Kako je danas rečeno, dobrovoljni davatelji krvi donose život darujući ono najdragocjenije – tekućinu života. Krv je jedini sastojak koji se ne može umjetno proizvesti, a od jedne bočice krvi mogu se spasiti tri života. Naši dobrovoljni darivatelji života su humanitarni junaci jer teško je izračunati koliko su života spasili. Svoju humanost i hrabrost pokazuju posebice u ova teška vremena epidemije COVID-19, kao i u svim teškim vremenima. Zajednicu ne čine ljudi koji žive jedni pored drugih već jedni s drugima pružajući ruku potpore onima koji to trebaju, podižući posrnule, olakšavajući boli bolesnome, podižući iz kreveta umiruće.

  1 komentar

  1. Pingback: Darovateljima krvi uručena “Povelja humanosti”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog