Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Đakovčani spremni pomoći Petrinji, od 17 sati prikupljanje pomoći na parkiralištu iza Male crkve

  Odmah nakon potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak te okolna mjesta, sve žurne službe su aktivirane, ali ne samo u potresom pogođenim područjima. Naime, kako doznajemo, i slavonski vatrogasci, a među njima i đakovački, u pripravnosti su za odlazak na područje pogođeno potresom.

  Zapvojednik Ivan Klemen izjavio je za naš Radio da samo čekaju nalog za odlazak na to područje.

  Sudjelujemo u svim aktivnostima Županijske vatrogasne zajednice, kao član Zapovjedništva stavio sam se na raspolaganje županijskom vatrogasnom zapovjedniku koji je od mene zatražio da vatrogasne postrojbe s područja grada Đakova ekipiram na način da složimo jednu ekipu koja bi već danas mogla ići na ispomoć sa hidrauličkim i manualnim alatima i osposobljenim ljudima za spašavanje iz ruševina. Nalog za polazak još nemam, a kada nalog dođe mi smo spremni za krenuti u nekoliko minuta. Oprema je spremna i ljudi su ekipirani tako da čekamo zahtjev glavnog vatrogasnog zapovjednika i krećemo, a išle bi ekipe po 4 čovjeka zasad iz Đakova, a koliko imam informaciju, 15-ak iz Osijeka, te 4 iz drugih regija naše županije. Međutim, rano je govoriti o tome, čekaju se procjene situacije na samom mjestu događaja i tek tada će se napraviti plan uključivanja drugih vatrogasnih postrojbi kako se ne bi stvarala nepotrebna gužva”, pojašnjava zapovjednik đakovačkih vatrogasaca.

  Osim toga, kako doznajemo od Mislava Čališa, i neki đakovački poduzetnici spremni su pomoći ljudstvom i svojim vozilima. Stavili su se na raspolaganje Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, a osim toga u 17 sati na  parkiralištu iza Male crkve počinju prikupljati pomoć za stradale, odnosno pitku vodu, živežne namirnice i druge potrepštine. 

  1 komentar

  1. Pingback: I Đakovčani spremni pomoći Petrinji, od 17 sati prikupljanje pomoći na parkiralištu iza Male crkve

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog